İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Kendisi üzerinden Alevi-Sünni çatışması çıkarılmak istendiğini belirterek ölüm tehditleri aldığını açıklayan Çanakkale Onskiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Çanakkale Şubesi yöneticileriyle biraraya geldi. Laçiner, üniversite olarak Alevi dernekleriyle birlikte çalışmalar yapabileceklerini ve her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Ziyarette konuşan Rektör Laçiner, Çanakkale’de kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişim eksikliğine dikkat çekerek, Ortadoğu’daki aşırı uçları tasvir için kullandığı sözlerin çarpıtılmasına bir kere daha açıklık getirdi. Aleviler ve Şiileri rencide edecek hiçbir ifadesi olmadığını, Ortadoğu’daki Sünni aşırı grupları eleştiren ve Şiileri savunan sözlerinin sanki Şiilere hakaret gibi yansıtıldığını, bununla da yetinilmeyerek katıldığı programda tek kelime bile geçmemiş olan Alevilerin de polemiğe dahil edilmek istendiğini ve bunun devamında düzenlenen kampanyalarla mağdur edildiğini anlattı.

PSAKD Şube Başkanı Metin Mutlu ise Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, ÇOMÜ ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Derneğin kurucu üyelerinden İsmail Değirmenci de Laçiner’e açıklamalarından dolayı teşekkür ederek destek istedi. Değirmenci, "Diyebilirim ki Çanakkale’yi temsil eden aydın bir insan olarak bundan sonra bizim de, Alevilerin de temsilcisi sayılırsınız. Fikir aydınlığınızı, ışığınızı bizlere yansıtırsanız birlikte daha iyi adımlar atarız. Çanakkale’nin ileri gelen güzel insanları olarak sizleri yanımızda görmekten mutluluk duyarız.” dedi.

Editör: TE Bilisim