Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler
Denizli Belediyesi'nin 103 milyon liraya ihale ettiği, Üçgen mevkisindeki Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatında yangın çıktı. 300 kişinin çalıştığı ve tamamlandığında şehrin en büyük binası olacak otogarın 16 katlı iş merkezi zemininde çıkan yangında dumandan etkilenen beş kişi, olay yerine gelen cankurtaranlarda tedavi edildi.

Kısa sürede büyüyen alevler ve yoğun duman ,bir anda inşaatın tamamını kapladı. İnşaat işçilerinin ve diğen vatandaşların ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Denizli Belediye İtfaiyesi ekipleri tarafından yangına müdahale edilirken 16 katlı cam bina inşaatında çalışan işçiler, yoğun dumandan etkilendi. Yan taraftaki inşaat asansörüyle itfaiyeciler yardımıyla indirildiler.

Belediye Başkan yardımcıları Mahmut Güngör ve Mustafa Gökoğlan da olay yerine geldi. Yangın hakkında bilgi veren Gökoğlan, “Şu an büyük ihtimal, mekanik deposunun olduğu alanda izolasyon malzemesi strafor malzemelerinden dolayı yangın oluştu. Hemen 15 dakika içerisinde kentimizin üzerini bir duman kapladı. O yüzden hemen itfaiye teşkilatımız buraya intikal etti. Şu anda garajımızın alt bölgesinde yangın söndürüldü. Petrol türevleri olduğu için bu strafor malzemelerinden duman ve çok gazla çıktı. O yüzden yukarıda çalışan işçi arkadaşları indirdik. Bir sıkıntı yok. Hastaneye önlem amaçlı beş altı kişi gönderildi.” dedi. Yangın kısa sürede söndürülmesine rağmen çıkan duman, çevrede korkuya sebep oldu.

Editör: TE Bilisim