8 Ağustos pkk kongresi ve Türkiye’yi bekleyen tehlikeler! 8 Ağustos pkk kongresi ve Türkiye’yi bekleyen tehlikeler!
İstanbul trafiğinde uyuşturucu denetimi yapan polis, 35 gün içerisinde 14 kişiyi uyuşturucu almış bir şekilde araç kullanırken yakaladı. Ehliyetlerine el konulan ve 3 bin 600 lira para cezası kesilen sürücüler mahkemelere sevk edildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş Zincirlikuyu’da sürücülere uyuşturucu denetimi yaptı. Uygulamanın başladığı 35 gün içerisinde yapılan ihbarlar doğrultusunda en çok taksici ve minibüsçülerde uyuşturucu madde kullandığını tespit eden polisler, daha çok taksici ve minibüsçüler üzerinde uygulama yaptı. Yoldan geçmekte olan sürücüler durduruldu. Taksicilerden tükürük örneği alan cihaz, sürücünün 19 ayrı uyuşturucuyu kullanıp kullanmadığını tespit etti. Yapılan denetimlerde test sonucu pozitif olan sürücüye rastlanılmadı.

Denetimin yapılması için yaklaşık 10 dakika bekleyen taksiciler, uygulamadan memnun olduklarını söyledi. Denetimin trafikte gerekli olduğunu söyleyen taksiciler, ağza sokulan cihazın zaman zaman acı verdiğini ama yine de denetimin şart olduğunu söyledi.

Denetime yaklaşık bir ay önce başladıklarını ifade eden Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ndeki Komiser Yardımcısı Tezcan Üstün, “İstanbul genelinde uygulamaya başladık. Yapmış olduğumuz denetimlerde 14 sürücünün uyuşturucu kullandığını tespit ettik ve ehliyetine el koyduk. 3 bin 600 lira para cezası yazdık ve mahkemelere gönderdik. Almış olduğumuz ehliyetlerin çoğunun ticari taksiler ve minibüsçüler olduğunu gözlemledik. Gündüz denetimlerinde ticari taksilere, minibüslere, otobüslere, okul servislerine ağırlık verdik. Gece denetimlerini ise alkol denetimlerine paralel olarak yapıyoruz. İstanbul’un genelinde 24 saat esasına göre denetimlerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Hem sürücü hem de vatandaşlardan bu zamana kadar olumsuz tepki almadıklarını vurgulayan Üstün, “Türkiye her yıl 10 bin insanını trafik kazasında kaybediyor. Sürücülerimiz alkol ve uyuşturucu etkisiyle direksiyon başına geçmesinler.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim