Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
Eğitim vermek için gittiği Azerbaycan'da kanser hastalığına yakalanan ve önceki gün hayatını kaybeden Araz Eğitim Kursları Müdürü Mustafa Kemal Özcan, Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Mesai arkadaşları, Azerbaycan'da Özcan'ın isminin her zaman anılacağını, saygı ve sevgiyle hatırlanacağını söyledi.

Azerbaycan Araz Eğitim Kursları müdürlüğü yapan eğitim gönüllüsü 39 yaşındaki 2 çocuk babası Mustafa Kemal Özcan, yakalandığı kolon kanseri hastalığı nedeniyle 2 yıldır tedavi görüyordu. Bir süre Türkiye'de tedavi gören Özcan, daha sonra tedavisi için Amerika ve Almanya'ya gitti. Amansız hastalığın tüm vücuda yayılması nedeniyle son günlerini İstanbul'da ailesinin yanında geçiren Özcan, önceki gün hayatını kaybetti.

Özcan için Eyüp Sultan Camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Özcan'ın yakınları, mesai arkadaşları ile Azerbaycan ve Yemen'den gelen eğitimci dostları katıldı. Özcan, kılınan cenaze namazının ardından Habipler Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına katılan Ağrı Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde görevli Yardımcı Doçent Nuri Ok, Özcan ile 15 yıl birlikte görev yaptıklarını söyledi. Özcan'ın, hayatını yaşatma üzerine kurduğunu belirten Ok, "Öğrencileri ile birlikte yaşamayı herşeyin önünde tutarak, bunun gururunu yaşadı." dedi.

Aden Türk okullarından gelen İlhan Altıntaş ise merhum Özcan için, "Hep başkalarının mutluluğu ve onlara örnek olmak için yaşadı. İyi şeyler anlatmaya çalıştı." diye konuştu. Özcan'ın hastalığı boyunca hiç şikayet etmediğini belirten Altıntaş, "Hep, 'İyileşince dünyanın başka bir yerinde tekrar çalışmak nasip olsun' diyordu. Ama ömrü, nefesi bu kadarmış. Allah gani gani rahmet etsin." ifadesini kullandı.

Yahya Değirmencioğlu da merhum Özcan'ın, Azerbaycan'a gitmesine vesile olduğunu söyledi. Değirmencioğlu, "Ağabeyimiz kiminin hocası, kiminin ağabeyiydi. O, hizmet yolunda önden giden atlılardandı. Benim gibi bazı arkadaşların da Azerbaycan'a hicretine vesile oldu. Son iki senede yaşadığı sıkıntıları, günahlarına kefaret eylesin. Mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Özcan ile Azerbaycan'da mesai arkadaşı olan Azerbaycan'lı Mehman Zeynallı ise "Biz Azerbaycan'da Mustafa ağabey dediği zaman gönlünde büyük yer tutan bir insandı. Azerbaycan'da Türk okullarında Mustafa ağabeyin adı her zaman hürmetle anılacak. Bu ağır günde burada bulunmak çok zor. Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Azerbaycan'dan gelen başka bir mesaj arkadaşı Sebuhi Hüseynov da eğitim gönüllüsü merhum Mustafa Kemal Özcan için "Mustafa Ağabey hakkında konuşmak çok zor. Herkesin sevdiği tam bir Azerbancanlı bir ağabeyimizdi. Azerbaycan'da herkesin gönlünde taht kurmuş bir insandı." diye konuştu.

Araz Eğitim Kurslarında Mustafa Kemal Özcan ile eğitimcilik yapan Ahmet Arslan ise "Hasbelkader Azerbaycan'da mesai arkadaşlığı yaptık. Çok fedakar, samimi, yani unutamayacağımız biriydi." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim