Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Somali’de El Şebab militanlarının, Afrika Birliği askeri üssüne bomba yüklü araçla düzenledikleri saldırıda 43 Etiyopyalı askeri öldürdükleri bildirildi.

El Cezire'nin haberine göre El Şebab, Somali'nin başkenti Mogadişu'nun 300 km kuzeyinde bulunan Halgan kasabasındaki bir askeri üste 43 askeri öldürdüklerini iddia etti. Saldırının sabaha doğru gerçekleştirildiği belirtildi. Görgü tanıkları, askeri üste büyük bir patlama sesini duyduklarını söyledi. Ardından silah seslerinin geldiği ifade edildi.

Somali'de Batı destekli hükümet ve ordu, ülkede El Kaide bağlantılı militanlara karşı uzun yıllardır mücadele veriyor. Afrika Birliği Somali Görevi (AMISOM) tarafından ise henüz bir açıklama yapılmadı. Bazı üst düzey Somalili yetkililer, örgütün öldürdüğünü iddia ettiği asker sayısının abartıldığını illeri sürdü. Söz konusu kaynaklar her iki taraftan da kayıpların olduğunu kabul etti.

El Şebab, en son Somali'nin başkenti Mogadişu'nun merkezinde bulunan bir otele bomba yüklü araç ve otomatik silahlarla saldırı düzenlemiş, olayda en az 10 kişi ölmüştü.
Cihan

Editör: TE Bilisim