GÜNCEL

Elif Zeynep bebek Ankara'ya getirildi

Muğla'nın Datça ilçesinde, anne ve babasının hayatını kaybettiği kazadan 26 saat sonra çalılıkların arasında sağ bulunan 1 yaşındaki Elif Zeynep Birdane, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in talimatıyla askeri uçakla Ankara’ya...



Datça’da, pazar günü Kırıkkale'ye gitmek üzere yola çıkan ve içinde bulundukları otomobilin 70 metrelik şarampole uçması sonucu Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane (31) ile eşi Mehtap Birdane (28) hayatını kaybetmişti. Elif Zeynep Birdane ise kazadan yaklaşık 26 saat sonra çalılıkların arasında sağ bulunmuştu. Anne ve babası, önceki gün Başkent’te toprağa verilen Elif Zeynep bebek, Marmaris Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Elif Zeynep bebek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in talimatıyla tedavisinin, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’nde devam etmesi için askeri uçakla öğle saatlerinde Ankara’ya getirildi. Elif Zeynep bebeğe; dayısı, halası ve babasının devre arkadaşlarının refakat ettiği öğrenildi. Uçaktan, babasının devre arkadaşının kucağında inen Elif bebek, ambulansa taşındı. Elif Zeynep bebek, daha sonra ambulansla GATA’ya götürüldü.