Özgür Özel Yanlış Düşünüyorsunuz, Kutsal Olan Arapça Değil, Dinimizdir Özgür Özel Yanlış Düşünüyorsunuz, Kutsal Olan Arapça Değil, Dinimizdir
Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halil Ömer Yalım, "Gönül Elçisi" projesi kapsamında huzurevinde kalan bir grup yaşlıyı evinde misafir etti. Hepsiyle tek tek ilgilenen Yalım, ikramda bulunup sohbet etti. Dertlerini dinleyerek, her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Balıkesir Huzurevi'nde kalan bir grup yaşlıyı evinde ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirten İl Müdürü Yalım yaşlı, engelli, kadın ve çocuklarla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çok özel çalışmaları olduğunu bildirdi. Yeni yapılan huzurevleri, yaşlı yaşam evleri, çocuk evleri ve engelli vatandaşların işe yerleştirilmesinin toplumla iç içe modeller olduğuna dikkat çekerek, kişilerin sosyal hayatta mutlu olmasının amaçlandığını vurguladı. Halil Ömer Yalım, "Allah, devletimize zeval vermesin. Maddi ihtiyaçları karşılanıyor ve bakımları en iyi şekilde yapılıyor ancak yaşlılarımızın en çok, birisiyle konuşma ve paylaşım ihtiyaçları olduğunu görüyoruz. Belirli gün ve bayramlardaki ziyaretler, onlara en büyük bayramı yaşatmaktadır. Hele bir de huzurevlerinden çıkıp bir gönül elçisinin evinde misafir olmaları, tarif edilmez bir mutluluk yaşatıyor yaşlılarımıza." dedi.

Müdür Yalım'ın evinde olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden yaşlı vatandaşlar da ev ortamının sıcaklığını hissettiklerini söyledi. Evinin kapılarını kendilerine açan Yalım'a teşekkür eden yaşlılar, bu tür organizasyonların devam etmesini istedi.

Editör: TE Bilisim