GÜNCEL

İdris Bal, adliye önüne 17 siyah çelenk bıraktı

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal ve partililer, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayı önüne 17 adet siyah çelenk bıraktı. Polis, demokrasi çadırı kurarak adalet nöbeti...



DGP Genel Başkanı İdris Bal ve bir grup partili, üzerinde ’17 Aralık’ı unutturmayacağız’ ve ‘Adalet mülkün temelidir’ yazılı 17 adet siyah çelenk ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önüne geldi. Burada güvenlik görevlileri ve polis ekipleriyle kısa süreli tartışma yaşandı. Ardından çelenkler konuldu. Bu arada, polis, demokrasi çadırı kurarak adalet nöbeti tutmak isteyen Bal ve partililere izin vermedi.

Adliye önünde açıklama yapan İdris Bal, “17 Aralık bizim siyasi tarihimizde, demokrasi tarihimizde 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat kadar önemlidir. Zira, demokrasimiz ve hukuk devletimiz ile yargı bağımsızlığı açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır. Biz 17 Aralık’ın örtülmemesi, sulandırılmaması için buradayız. 17 tane çelenkle geldik buraya. Bu çelenklerde ‘adalet mülkün temelidir’ yazıyor. ’17 Aralık unutturulamaz’ yazıyor.” diye konuştu.

Polislerin demokrasi çadırına müdahale etmesine tepki gösteren Bal, “Bu ülkede polisimizin ve askerimizin eli teröristlere kalkmıyor. Teröristlere karşı eli kalksa zaten Güneydoğu’daki mahkemelere eli kalkar, bayrağımızın indirilmesi karşısında eli kalkar.” ifadelerini kullandı.