İnsan ithalatı ve “angus”luk! İnsan ithalatı ve “angus”luk!
Gaziosmanpaşa’da, genç yaşlardaki 5 kişi tarafından gerçekleştirilen kasa hırsızlığında, zanlıların parmak izi bırakmamak için uyguladığı yöntem akıllara durgunluk verdi. Hırsızlık için lokantaya giren zanlı, kasayı yerinden çıkardıktan sonra elini dokunduğu yerlere kola dökerek iz bırakmamaya çalıştı. İçinde 15 bin lira bulunan kasayı çalan 5 kişi, lokantadan sütlaç almayı da ihmal etmedi.

Beşyüzevler Karadeniz Mahallesi’nde bulunan lokantadan 30 Eylül tarihinde gerçekleşen hırsızlık iş yerinin güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı. Söz konusu lokantaya gece vakti gelen genç yaşlardaki 5 kişi önce çevreyi kontrol etti. Aralarında konuşan zanlılardan biri içeriye girmeye karar verdi. Diğer 4 kişi ise lokantanın etrafında konuşlanarak gözcülük yaptı. Zanlılardan biri dışarıdaki güvenlik kamarelarının yönünü değiştirmeye çalışsa da zanlılar kameranın kadrajından çıkamadı.

Kepengin altından sürünerek içeri giren bir kişi, doğruca kasaya yönelerek kasayı bulunduğu yerden çıkarmaya çalıştı. Kasanın bulunduğu masanın üzerindeki bilgisayar ve diğer cihazların yere düşmesine aldırış etmeyen zanlı, kasayı lokantanın ortasına kadar sürükledi. Bu işlemden sonra zanlı ilginç bir yönteme başvurdu. Parmak izi bırakmamak için dolaptan 2 şişe kola alan zanlı, kolayı elinin dokunduğu yerlere döktü ancak kameralardan yüzünü gizlemeyi unuttu.

SÜTLAÇ ALMAYI İHMAL ETMEDİ

Kasayı ve değerli bir kaç eşyayı alan zanlı, daha sonra yeniden dolaba yöneldi. Dolaptan kişi başına bir kase sütlaç alan zanlı, sütlaçları da poşete koyarak kapıya yöneldi. Kasayı sürükleyerek kepengin altından dışarda bekleyen arkadaşlarına ulaştıran zanlı, kendisi de sürünerek dışarı çıktı. Dışarda bekleyen şahıslar da kasayı kaldırarak, yoldan geçen araçlar olmasına rağmen lokantadan uzaklaştırdı. Yaşanan hırsızlık olayı iş yerinin dışardaki ve içerideki güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi.

Sabah iş yerine gelen çalışanlar etrafın dağıldığını görünce hırsızlık olduğunu farketti. Daha sonra da iş yeri sahibi Emre Karcı'ya durumu bildirdi. İhbar üzerine lokantaya gelen polis, masanın etrafında parmak izi alamasa da kola şişesinden parmak izine ulaştı. Güvenlik kameraları görüntülerinden eşkalleri alınan zanlılardan 3'ü üzerlerinde bir miktar para ile yakalandı. Diğer 2 kişi ise aranıyor.

İŞ YERİ SAHİBİ: ZANLILAR, BURAYI BİLENLER OLMALI

Olayı anlatan iş yeri sahibi Emre Karcı, zanlıların lokantanın içini bilen kişiler olduğunu söyleyerek, “Daha önce başımıza böyle bir şey gelmedi, ilk defa oluyor. Adamların bizi tanıyan, bilen insanlar olduğu belli. Sütlacımızın meşhur olduğunu biliyorlar. Yakalanma pahasına da olsa sütlaç paketleyip götürüyorlar. Bir de rahat çalışmaları dikkatimi çekti. Adamlar kasayı çıkartırken ışıkları bile yakmışlar, adamlar rahat bir şekilde çalışmış.” dedi.

Sabah saatlerinde çalışanların iş yerini açmak için geldiklerini belirten Karcı, “Gelmişler buraları darmadağın gördüklerinde telefon açtılar. Hırsız girmiş diye polise haber verdik, geldiler zabıt falan tutular. Olay yeri inceleme geldi parmak izi alındı işlem başladı. Dün öğleden sonra şahısların 3 tanesi çaldıkları bir miktar para ile yakalandı.” diye konuştu

Hırsızların kasayı aldıktan sonra etrafa 2 şişe kola döktüklerini belirten Karcı, “Delil ve parmak izi bırakmamak için etrafa kola döküyorlar ama bu sonucu değiştirmiyor. Kapıda, kola şişesinde parmak izleri tespit edildi. Zaten adamlar yakalandı. Kasa içerisinde 15 bin lira civarında para vardı onu kasayla birlikte alıp gittiler. Zaten kasayı açmakla uğraşmamış, kasayla beraber götürmüşler.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim