MHP Şişli eski İlçe Başkanı şehit Yusuf Bahri Genç için şehadetinin 45. Yıldönümünde ama programı düzenlenecek. 12 Mayıs Pazar günü, ailesi ve MHP Şişli ilçe başkanlığının müşterek organizasyonuyla Bahri Genç için, Şişli Camiinde İkindi namazına müteakiben okunan hatimlerin duası yapılacak. Ardından Şişli Merkez mahallesi palazoğlu sokak no:4/5 şişli adresinde yer alan konferans salonunda anma programı yapılacak.
ŞİŞLİ KAN DAĞI DESTANININ BAŞBUĞU
Yusuf Bahri Genç; 01 Ocak 1942 Tarihinde Gümüşhane'nin Torul İlçesi, Kürtün Nahiyesi, Karaçukur Köyünde doğdu. Evli ve üç çocuk babasıydı. Babası Yusuf Ziya Efendi, Annesi Sultan (Şükrân) hanımdır. Demirci Hoca, Sultan Ana çiftinin ikisi kız dördü erkek 6 çocukları vardı. Yusuf Bahri Genç ailenin ikinci evladıdır.
Genç sülalesinin bir grubu devlet eliyle ile 1940'lı yıllarda, toplu halde Gümüşhane'nin merkez köylerinden Yeşildere'ye(Haşere) yerleştirildi. Demirci Hoca Yeşildere'nin imamı oldu.
Yusuf Bahri'nin çocukluk günleri Yeşildere köyünde geçti. İlkokulu Yeşildere'de, ortaokulu Gümüşhane Ortaokuluna okudu.
Yusuf Bahri Genç; ortaokulu bitirince İstanbul'a gitti. İstanbul'da bir yandan fabrikalarında çalışırken, diğer taraftan mesleki kurslara katıldı radyo, televizyon teknisyeni oldu. Çalışkanlığı ve üstün yetenekleri sayesinde önemli bir fabrikanın teknik bölüm şefliğine getirildi. Bir süre sonra Tekirdağ Çorlu'ya taşındı kendi işini kurdu bir arkadaşı ile ortak radyo, televizyon bakım, tamir dükkânı açtılar.
Bu süreçte Demirci Hoca Gümüşhane'den ayrılmış on yıl kadar Ağrı Tutak'ta kalmış, daha sonra Malazgirt'e yerleşmişti.
Askerlik çağı gelen Yusuf Bahri Genç, 23 Mart 1962 Tarihinde Ankara Mamak Muhabere oklunda vatan nöbetine başladı. Acemi eğitiminden sonra özel kura ile Ankara Balgat Muhabere Elektronik- İstihbarat Bölük komutanlığına dağıtımı yapıldı. 23 Mart 1964 Tarihinde vatanı görevini tamamladı ve terhis oldu.
Yusuf Bahri Genç terhis olunca Karst'a olduğu bildirilen annesini görmeye gitti. Ne yazık ki Sultan Ana hakka yürümüş ama ona haber verilmemişti. Annesinin öldüğünü öğrenince çok üzgün vaziyette Gümüşhane'ye dönmüştü.
21 Aralık 1965 tarihinde amcasının kızı Netice Hanımla(Meliha) evlendi. Malazgirt'e babasının yanına gitti Malazgirt'te radyo televizyon tamir, bakım dükkânı açtı. Malazgirt ve çevresinde çok tutuldu ve Radyocu Yusuf diye nam saldı.
1970 Yılında hayat arkadaşı Meliha Hanımın hastalığı nedeniyle İstanbul'a gitti. Gültepe'de kiraladığı bir gecekondu da oturmaya başladı. İstanbul'da 18 Eylül 1971 Tarihinde ilk çocukları Muhammet Arif oldu. Daha sonra 29 Haziran 1973'te Tolga, 05 Temmuz 1975 Tarihinde Bünyamin doğdu.
Yusuf Bahri Genç 1971 yılından itibaren Gültepe'ye yerleşerek Talatpaşa Caddesi üzerinde bir züccaciye dükkânı açtı. Daha sonra tüp gaz bayiliyi alınca Yusuf Bahri Genç Gültepe'de Tüpçü Bahri olarak anılmaya başladı.
Yusuf Bahri Genç; 11 Aralık 1977 Tarihinde Yapılan İl Genel ve Mahalli Genel Seçimlerinde Şişli'nin Kâğıthane Nahiyesi Belediye Başkanlığına bağımsız aday oldu. Seçimlerden sonra MHP'ye geçti ve MHP Şişli ilçe teşkilatına üye oldu. 1978 yılının ilk aylarında MHP Şişli İlçe Başkanlığına getirildi.
Yusuf Bahri Genç'in MHP'ye katılması ve başkan olması Şişli, Gültepe Kâğıthane ve çevresinde çok büyük yankılar uyandırdı, MHP'ye karşı ilgi alaka, arttı MHP Şişli'de çok güçlendi.
05 Ocak 1978 Tarihinde III. Ecevit Hükümeti kurulmuş, anarşi hortlamış, zam zulüm işkence dönemi başlamıştı. Bir yanda Bay Ecevit'in tosuncukları POL-DER'li polisler, diğer taraftan illegal komünist örgütler Yusuf Bahri Genç'i ablukaya almıştı.
Aileye karşı topyekûn bir saldırı başlatılmıştı. İlk başta kardeşi Mustafa Genç silahlı saldırıya uğradı. Daha sonra Oğlu Muhammed Arif, bir süre sonra küçük Kardeşi Ali kaçırıldı.
Yusuf Bahri Genç sürekli tehdit ediliyor, silahlı saldırılar yapılıyor ve dükkânı bombalanıp yakılıyordu. Devletten koruma istiyor verilmiyor, silah ruhsat istiyor hayır deniliyordu. Hükümet köpekleri sokaklara salmış, vatandaşın ise elini, kolunu bağlamıştı.
Ekmek teknesini bu saldırılara karşı korumak için dükkânın caddeye bakan ön cephesine duvar örmüştü. Bir basın toplantısı yaparak kendisinin "UTANÇ DUVARI" olarak tanımladığı, bu kalın duvarı kamuoyuna duyurmuştu. Resmi kayıtlara göre bu dükkân bir yıl içinde 18 defa bombalandı, yakıldı ve kundaklandı. Diğer taraftan evi gün aşırı kurşun yağmuruna maruz kaldığı için eşini ve çocuklarını sürekli yakınlarının ve arkadaşlarının yanına gönderiyordu. Yusuf Bahri Genç ceylan derisiyle kaplı bir koltuğa değil, ateşten ve nardan bir koltuğa oturmuş, sırtına alevden bir gömlek giymişti! İlçe başkanlığının yükü ülke sınırlarını aşmış sistemler savaşına dönüşmüştü.
13 Mayıs 1979 Tarihinde pazar günü (anneler günü) Yusuf Bahri Genç evden çıkmış MHP Şişli İlçe Teşkilatına giderken, Akman Sokaktan, Talatpaşa Caddesine döndüğü anda Türk Ticaret Bankasının önünde sabah saat:09,15 civarında DEV-SOL militanları: Ramazan Yukarıgöz, Hasan Uzunkaya ve İbrahim isimli katillerin silahlı saldırısı sonucu şehit edildi.
Yusuf Bahri Genç şehit olduğunda çocukları Muhammed Arif 8, Tolga 6, Bünyamin ise 4 yaşında yetim, eşi Netice Hanım ise 30 yaşında dul kalmıştı. 15 Mayıs 1979 Tarihinde Şişli Camiinde öğle namazını müteakiben çok kalabalık bir cemaatle kılınan cenaze namazından sonra Yusuf Bahri Genç'in na'şı Gümüşhane'ye götürülerek Emirler Kabristanında babasının yanına defnedildi.
Şişli'nin Serdar-ı Ekrem Şehidi Yusuf Bahri Genç'e Cenabı Allah'tan rahmet ve mağfiretler diliyoruz. Rabbim tüm sevdikleriyle beraber huzuruna kabul buyursun. Cennetine girmelerini cemalini görmelerini nasip etsin.
Ruhu için el Fatiha
(Geniş bilgi için "Şişli'nin Serdar-ı Ekrem Şehidi Yusuf Bahri Genç" kitabına bakınız)
İstanbul Şişli Gültepe’de hunharca öldürülen MHP Şişli eski İlçe Başkanı Yusuf Bahri Genç’in Ceseti parçalanmıştı tıpkı Taşnak çetelerinin Asalanın uzantısı PKK Deaş El Kaide terör örgütlerinin yaptığına benzer bir vahşice tüpçü dükkanı bombalanmıştı bugün Komünist PKK vb teröristleri baştacı edenler bu Komünist bölücülüğe karşı ogünde bugünde ölü sessizliği içinde oldular.