Üç Tarz-I Siyaset... Üç Tarz-I Siyaset...
Ankara’da önceki gün kaybolan ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Serdar Kandemir’i (8) arama çalışmaları sürüyor.

Çankaya ilçesi İmrahor Mahallesi’nde ikamet eden Özbirlik İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Serdar Kandemir (8), dün öğle saatlerinde okuldan ayrıldıktan sonra bir daha evine dönmemişti. İhbar üzerine alarma geçen polis, AFAD ve itfaiye ekipleri, Kandemir’i düştüğü tahmin edilen dere yatağında arıyor.

Dere yatağının üzerinin betonla kaplı olması ve suyun debisinin yüksek olması nedeniyle ekipler, çalışmalarını güçlükle yürüttü. Ankara Su Kanalizasyon İdaresine (ASKİ) bağlı ekipler, dere yatağındaki suyu, önüne set kurarak kesti. Suyun kesilmesinin ardından önce kanalda, ardından üzeri kaplı olan bölümde detaylı arama yapıldı. Yapılan aramalarda Kandemir’e ulaşılamadı.

Okulun kamera kayıtlarını izlediklerini söyleyen Kandemir’in dayısı Murat Kavukçu, küçük çocuğun okuldan çıkıp, dere yatağına doğru yöneldiğini gördüklerini aktardı. Kavutçu, “Polis bir bilgi vermedi. Ne yönde arama yapıyorlar onu bile bilmiyoruz. Ablamın eski eşinden şüpheleniyoruz. Kaçırma ihtimalı olabilir. Bir ondan şüphemiz var. Kendisi cezaevinde diyorlar, polislerin araştırmasına göre cezaevinden firar etmiş. Bilmiyoruz yani.” dedi. Çok sayıda iddianın dile getirildiğini belirten Kavutçu, okuldan sonra gelmeyince polise bilgi verdiklerini ve bu bölgede aramadıkları yer kalmadıklarını ifade etti. Küçük çocuğun annesi Fadime Aygün ise ekiplerin çalışmaların endişeyle takip etti.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ankara İtfaiyesi Sualtı Arama Amiri Yavuz Kökten, suyu kesmek suretiyle şüphelendikleri yerlere baktıklarını ancak hiçbir bulguya rastlamadıklarını kaydetti. Kıyı aramalarının devam edeceğini belirten Kökten, “Bugün iki kilometrelik alan tarandı. Dalış olayını kestik çünkü dalınacak alan bırakmadık. Her bölgeye bakıldı.” diye konuştu. Yukardaki suyun birden bırakılacağını söyleyen Kökten, Kandemir’in eğer bu alandaysa suyun bırakılmasından sonra çıkma ihtimali olduğunu aktardı. Suyun geç kesildiği yönündeki sorulara değinen Kökten, suyun sert halinde dahi dalış yapıldığını bugün ise bakıldıktan sonra verimli bakabilmek için suyun kesildiğini sözlerine ekledi.
Cihan

Editör: TE Bilisim