Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi? Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi?
12 yaşındaki kız çocuğunu elle cinsel taciz ettiği iddia edilen zanlı 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Havuzlubahçe Mahallesi'nde 20 Mayıs tarihinde meydana gelen olayda iddialara göre, Kenan Doğan (34) isimli şahıs, 12 yaşındaki Ö.B. isimli kız çocuğunu yolda sıkıştırıp, elle tacizde bulunmuştu. Kız çocuğu da ağlayarak evine gidip durumu ailesine anlatmış ve ailenin yaptığı şikayet üzerine Doğan yakalanıp tutuklanmıştı.

Cinsel taciz suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan sanık Kenan Doğan’ın ilk duruşması görüldü. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Doğan ve cinsel istismara uğradığı iddia edilen kız çocuğu Ö.B ve anne babası avukatlarıyla birlikte katıldı.

Evli 2 çocuk babası olan Kenan Doğan savunmasında, adres sormak için kızın yanına gittiğini ve bu sırada elinin yanlışlıkla kızın göğüslerine değdiğini ve tepki gösterince fark edip hemen elini çektiğini ileri sürdü. Sanık Doğan kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmedi.

Ö.B’nin babası ve annesi de sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Karar için Mahkeme Başkanı sanık Doğan'a son sözlerini sordu. Yaşanan olay nedeni ile ailesinden ayrıldığını belirten Doğan, “Maddi ve manevi çok zararım oldu. Ailemi çok severim. Böyle bir şey yapmayacağımı herkes bilir. Beraatımı istiyorum" dedi.

Daha sonra mahkeme heyeti herhangi bir iyi hal indirimi uygulamadan, Doğan'ı "cinsel istismar" suçundan 8 yıl hapis cezasına mahkum etti.
Cihan

Editör: TE Bilisim