Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri
Fatih’te bir kumarhaneye yapılan polis baskınında 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan işletme sahibinin polise rüşvet teklifi, bir uyanığın 6 ay boyunca sürdürdüğü iddia edilen yalanı da ortaya çıkarttı. Ruhi K.’nın (43), işletme sahibi S.K.’dan baskını önlemek için polise rüşvet vermek üzere her ay 10 bin dolar aldığı iddia edildi.

Bir binanın bodrum katında kumar oynatıldığı ihbarını alan polis, kumar oynayan ve oynatanların da aralarında bulunduğu 40 kişiyi gözaltına alındı. Baskın sırasında şüphelilerden Ruhi K.’nın işlem yapmaması karşılığında polislere10 bin dolar rüşvet teklif ettiği iddia edildi. Polislerin teklifi geri çevirmesi üzerine işletme sahibi S.K., baskında gözaltına alınan Ruhi K.’yı göstererek, “6 aydan beri baskınları önlediğini söyleyerek bizden ayda 10 bin dolar para alıyordu.” suçlamasında bulundu.

Ruhi K. ile S.K. diğerlerinden ayrılarak “Görevli memura rüşvet vermek” suçlamasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. 38 kişi, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gasp Büro Amirliği’nde sorgulanan Ruhi K. ile S.K. ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim