Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Libya'daki istikrarsızlık, Akdeniz'den Avrupa'ya geçmeye çalışan mültecilerin rotasını Mısır'a çevirdi. Geçtiğimiz hafta Mısır'dan balıkçı tekneleriyle yola çıkan 500 kaçak göçmenin Sicilya açıklarında kurtarıldığı belirtildi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Carlotta Sami, balıkçı teknelerinin 300-400 kişi aldığını ve yolculuğun da iki hafta civarında sürdüğünü belirterek, bunun can kayıpları ihtimali açısından büyük endişe kaynağı olduğunu vurguladı.

Yemen'deki savaştan ailesiyle birlikte kaçarak İtalya'ya ulaşan Ali, iki oğlu ve kız kardeşini ise geride bıraktığını belirtiyor. Tehlikeli yolculuğa çıkarken, oğullarına ise eğitimlerine devam etmelerini vasiyet ettiğini söylüyor.

Avrupa'ya bu yıl deniz yoluyla yaklaşık 190 bin kaçak göçmen geldi. Bunların 155 bini Türkiye'den Yunan adalarına geçiş yaptı. Kalanları ise Akdeniz'i geçerek İtalya'ya geldi.Cihan

Editör: TE Bilisim