Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde liderler NATO'nun yeniden Irak'a asker gönderme konusunda anlaştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bir ekibin en kısa zamanda Bağdat'a hareket edeceğini söyledi. NATO, 2004-2011 yılları arasında Irak’ta görev almıştı.

Stoltenberg, “Partnerlerimize büyük destek sağlayacağız. Böylece, ülkelerini güvence altına alabilir ve vahşi radikalizme karşı koyabilirler” dedi.

AFGANİSTAN'A DESTEK DEVAM EDECEK

Gazetecilere açıklamada bulunan Stoltenberg, “Afganistan ilerleme kaydediyor ve bu ilerleme devam etmeli. Mesajımız açık. Afganistan yalnız değil” dedi. NATO Genel Sekreteri, ABD dışındaki NATO üyelerinin Afgan güçlerine destek amacıyla yılda 1 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunduğunu kaydetti

TÜRKİYE'YE 'AWACS' DESTEĞİ KARARI ÇIKTI

NATO Genel Sekreteri terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında AWACS erken uyarı ve gözlem uçaklarının uluslararası ve Türkiye hava sahasında uçacağını duyurdu. Stoltenberg, bu adımla Suriye ve Irak'ın hava sahasını da izleyeceğini bildirdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Stoltenberg, NATO'nun Suriye ve Irak'taki krizlerden en fazla etkilenen ülke Türkiye'ye güvenlik teminatıverdiğini söyledi.

Stoltenberg, Türkiye hava sahasında uçan AWACS uçakları, İspanya ve İtalya'nın gönderdiği Patriotlar ve SAMP/T tipi füze savunma sistemlerinin bulunduğunu ifade etti.
Cihan

Editör: TE Bilisim