Gümüşhane Harşit’in Bahtı Kara Kızları Ve Gelinlerinin Acı Hikayesi! Gümüşhane Harşit’in Bahtı Kara Kızları Ve Gelinlerinin Acı Hikayesi!
Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınında 5 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Ormanda bulunan hayvanlar ise yanarak can verdi.

Alınan bilgiye göre, Ahir Dağı'nın eteğinde bulunan Kandil bölgesinde, öğle saatlerinde elektrik trafosundan çıktığı tahmin edilen kıvılcımlar orman yangınına neden oldu. Bağ evlerinin de bulunduğu bölgede başlayan yangına, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 80 orman işçisi, 20 arazöz ve Hatay'ın Dörtyol ilçesinden gönderilen yangın söndürme helikopteriyle müdahalede bulundu.

Jandarma ve çevrede bulunan vatandaşların da söndürme çalışmalarına destek vermesi üzerine, yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında, yaklaşık 5 dönüm ormanlık alan zarar görürken, ormanda bulunan canlılar da yanarak can verdi. Yangının çıkış nedenini araştıran ekipler, yangına, ormanın hemen yanında bulunan televizyon vericisi ve elektrik trafosundan kopan tellerin neden olduğunu öne sürdü. Cihan

Editör: TE Bilisim