Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) önderliğinde bazı sendika ve meslek kuruluşlarının üyeleri, asgari ücreti protesto için yürüyüş eylemi düzenledi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, barikat oluşturdu. Grubun barikatı zorlaması üzerine arbede yaşandı. Polis, grubu dağıtmak için biber gazı ve su kullandı.

        Yaklaşık 60-70 kişilik grup, akşam saatlerinde Merkez Bankası önünde bir araya gelerek, asgari ücreti protesto için yürümek istedi. Polis, yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle önlem aldı. Polis müdürleri, kalabalığın dağılmasını istedi. Kalabalık yürümekte ısrar edince arbede yaşandı. Polis, grubu dağıtmak için tazyikli su kullandı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gruptakiler polise tepki gösterdi, asgari ücretle ilgili slogan attı. Grup tekrar barikatı zorlayınca polis ikinci kez tazyikli su kullandı. Grup eyleminde ısrarlı olunca biber gazlı müdahalede bulunuldu.

        Müdahale sırasında ortalık savaş alanına dönerken, eylemcilerin yanı sıra polis, gazeteci ve vatandaşlar da gazdan etkilendi. Bazı iş yeri sahipleri, duruma tepki gösterdi. Yaşanan arbedede iki kişinin yaralandığı öğrenildi. Grup, basın açıklaması yaptıktan sonra eylemi sonlandırdı.

Editör: TE Bilisim