Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Filistin'deki Müslümanların en çok ihtiyaç duyduğu şeyin özgürlük olduğunu söyledi. Alfatlı, "Bütün insanlık âleminin, özellikle İslam dünyasının yüzünü Gazze'ye çevirmesi lazım." dedi.

        Partililerle BBP il teşkilatında bir araya gelen Ekrem Alfatlı, kendisinin de bulunduğu heyetin Gazze'ye yaptığı ziyareti değerlendirdi. Gazze ziyaretinde çok acıklı durumlarla karşılaştıklarını anlatan Alfatlı, yüreği yanan bir hareket ve milletin temsilcileri olduklarını söyledi.

        Dünyadaki bütün inananların kalbinin Gazze'de attığını söyleyen Alfatlı, “Filistin ve Gazze'de, maalesef dünya tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş güç dengesizliği altında yaşatılan bir zulüm ve abluka var. Filistinli kardeşlerimiz kendi topraklarında bir esaret hayatı yaşıyor. Bu bütün dünyanın bir utancıdır. Tabii ki en çok da İslam dünyası ve liderlerinin utancıdır.” şeklinde konuştu.

        Filistinlilerin bu zulüm ve işkenceden kurtulmaları için seslerini yükseltmeye devam edeceklerini ifade eden Alfatlı, şöyle devam etti: “Birleşmiş Milletler (BM) Filistin'e 'üye olmayan devlet statüsü' verdi. İnşallah bunun tam üyelikle sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Bir an evvel İsrail tarafından Gazze'ye uygulanan ablukanın da kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü burada 2 milyona yakın insan yaşıyor. Nasıl ki dünyadaki tüm insanlar güvenli, huzurlu ve özgür bir hayat yaşamayı istiyorsa, Gazze'deki kardeşlerimiz de bunu ziyadesiyle istiyor ve hak ediyor."

        "GAZZE'NİN EN ÇOK ÖZGÜRLÜĞE İHTİYACI VAR"

        Ziyarette Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile de görüştüklerini aktaran Alfatlı, “Gazze'nin, yardımlara ve yatırımlara ihtiyacı var. Hastane, okul, ilaç ve gıdaya ihtiyacı var. Bunlar burada yetersiz, çünkü Gazze dünyaya kapalı ve tamamen esaret hayatı yaşıyor; 5 kapıdan sadece Refah Kapısı çalışıyor. Bir an önce bu ablukanın kaldırılması lazım. Ancak en önemlisi burada acil özgürlüğe ihtiyaç var.” diye konuştu.

        Bütün İslam dünyasının yüzünü buraya çevirmesi gerektiğinin altını çizen Alfatlı, “Bizler buraya ilk yatırımımızı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi'nin temelini atarak yaptık. 3 katlı olarak planlanan külliye, Filistinli yetimlerin eğitim-öğretim merkezi olacak. Şehit, gazi yakınlarını da ziyaret ettik. Katil İsrail tarafından bombalanan bina enkazlarını yakından gördük. Türkiye’den özellikle de Bursalı hayırseverlerden toplanan yardımları Filistin Başbakanı'na ilaç alımında kullanılmak üzere teslim ettik." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim