GÜNCEL

Tendürek Geçidi'nde yol kesen PKK, bir uzman çavuşu şehit etti

Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Geçidi bölgesinde yol kesen PKK'lı grup, İran plakalı otobüse ateş açarak 1 İranlıyı öldürdü, 3 İranlıyı da yaraladı. İhbar üzerine operasyon...



Olay, öğle saatlerinde Çaldıran-Doğubayazıt karayoluna Çetenli köyü Sonkaya mevkiinde meydana geldi. PKK’lı grup, burada yol kesip araçları durdurdu. Sürücülere bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, ulaşıma kapattıkları yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe verdi. Bu sırada teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş sonucu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybetti, 3 İranlı da yaralandı. Olayı haber alan Patnos Komando Alayı’ndan askerler hemen olay yerine intikal etti. Askerlere uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş eden PKK’lılar, 1 uzman çavuşu şehit etti.

Yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, teröristler Tendürek Dağı'na doğru kaçtı. Çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı. Yaralı İranlılar ise Doğubayazıt'ta hastaneye kaldırıldı.