Geçen yıl, hız sınırı tartışmaları yaşanmıştı hatırlarsanız. Önce E-5'e 70 km'lik, ardından da yeni yapılan tünellere 30 km'lik hız sınırları getirilmiş ve bu uygulama sürücülerin tepkisini çekmişti.

Hız sınırının düşük olmasının trafik kaosunu beraberinde getirdiği ve kaza riskini artırdığı eleştirilerinin ardından tünellere yeni bir ayarlama yapılmış, hız sınırı 70'e çıkarılmıştı.

E-5'in Boğaziçi Köprüsü-Beylikdüzü arasında ise limit hâlâ 70 km. E-5'teki hız sınırı eleştirileri sürerken E-5 Karayolu için yeni bir hız kararı alındı.

Büyükçekmece-Kınalı arası meskûn mahal ilan edilince hız sınırı da 50 km. olarak belirlendi. Tabii bu durumda da tartışmalar yeniden alevlendi.

Gümüşhane Harşit’in Bahtı Kara Kızları Ve Gelinlerinin Acı Hikayesi! Gümüşhane Harşit’in Bahtı Kara Kızları Ve Gelinlerinin Acı Hikayesi!

Şu günlerde, Büyükçekmece-Silivri Kınalı arasında seyahat eden İstanbullulardan çok sayıda isyan mesajı geliyor. Bu hız sınırının trafiği aksattığı, aynı zamanda da çok tehlikeli olduğunu söylüyorlar. 

HT Gazete


Editör: TE Bilisim