Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
 4. sınıf 12 emniyet müdürü ile 4 emniyet amirinin görev yeri değişti. Tayinler gece yarısı müdür ve amirlere iletildi.
Tayinlerde en dikkat çekici ayrıntı, operasyonu yapan şubelerden Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri Olcay Fırat'ın, görevinden alınarak Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesi oldu.

Daha önce Organize Şube'den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, görevden alınmış, önce Sancaktepe'den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı yapılmış, daha sonra tekrar görevden alınarak Deniz Şube'den Sorumlu Müdür olmuştu.

Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç görevden alınmış ve müdüriyet emrine çekilmişti.

Bu şubeden en çok ses getiren tayin ise, eski Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ın ofisindeki aramada elinde tesbih, bacak bacak üstüne attığı ve lahmacun siparişi verdiği için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki göstererek 'külhanbeyi' dediği Başkomiser Recep Can'ın olmuştu.

Dikkat çeken başka bir nokta ise, ilk dalgada görevinden alınarak önce Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne buradan da müdüriyet emrine çekilen Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı’nın yardımcıları da görevden alındı. Erçıktı’nın emniyet müdürü yardımcıları Ahmet Deniz, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, Oğuz Tütün Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, Erkan Karakurt Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, Ümit Tatlısu Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, Narkotik Şube Müdür Yardımcısı Adem Çolak Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevlendirildi.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde Emniyet Amiri olan Özgür Taşdemir, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne atandı.

Son dalga görevden alma ve atamalarda 4. Sınıf 12 emniyet müdürü ve 4 emniyet amirinin görev yeri değişti.

Operasyonun ardından başlayan görevden alma tayin dalgalarında İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da arasında bulunduğu 80 emniyet müdürü görevden alındı ya da tayin edildi.
Editör: TE Bilisim