Gümüşhane Kürtün ilçesi Günyüzü ve Üçtaş köyleri geçtiğimiz yıl referandumla Giresun'a bağlanmak için referandum yapmıştı. Süreç İçişleri bakanlığında beklemedeydi. Bugün aldığım güzel habere sevindik. Darısı topraklarının yarısı Trabzon Şalpazarı Gökçeköy’e devredilen tarihi köylerimizin başına olsun.

Heyecan ve umutla süreci takip ediyoruz. Sayın İçişleri bakanına bu karar için teşekkürlerimizi sunar aynı sevinci Gümüşhane il sınırlarının küçültülmesi kararının iptali içinde bekliyoruz.

Adalet mutlaka tecelli edecek buna tereddütsüz inanıyor, yargı kararına gerek kalmadan kararnamenin iptalini her köyün toprağına merasına kavuşması temennimizdir.

Gümüşhane’nin sınırlarının küçültülmesinin şoku hala sürüyor. Şehirde ve şehir dışında bütün hemşerilerimiz bu karardan dönülmesini sabırla bekliyor ve takip sürüyor.

Bu her Gümüşhanelinin analarının ak sütü gibi haklarının olduğuna inanıyor. Bu hem hakkın teslimi hem vefanın gereğidir. Zira bu konuda ısrarlı yazmamız şehrin desteği ve İçişleri bakanlığının işte bu kararı bugün duyduğumuz en güzel haber olmuştur.

Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri

Bundan sonra Kürtün’ün mağdur köylerinin bekleyen sorunlarının ilçe ve il idaresi ve siyaset kurumları eliyle çözüme kavuşturulması hemşerilerimizin hizmet alarak sevinmesidir.

“Kürtün İlçemizin Günyüzü ve Üçtaş Köyleri’nin idari bağlılık değişikliği talebi İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 22.02.2022 tarih ve E - 20152294 - 151.07.02 -25080 sayılı yazıları ile reddedilmiştir.”

Hayırlı uğurlu olsun.

 

Sabri ŞENEL / 23.02.2022 Ümraniye-İstanbul

Editör: TE Bilisim