Türk milletine binlerce yıllık millet ve devlet geleneği olarak bırakılan ve namus gibi korunması gereken Türk’ün zengin hoş görüsü ile müsamaha gören her türlü inanç ve etnik aidiyete komplekse düşmeden dil, din ve etnik dayatma yapılmaması zaafımız olarak anlaşılmamalıdır. Hatta bunu istismar edip yumuşak karnımız olarak gören Türk devlet ve millet düşmanlarının iç ve dış uzantıları bize çok acılar yaşatsa da milli hafızamızda ebedi olarak kalacak, silinmeyecek kaydı yapılmıştır.

İnsan odaklı onu yaşatma sevdası binlerce yıldır süren bir milletin kör, sağır, dilsiz taklidi ebedi ve opsiyonu sınırsız ve süresiz değildir. Bir millet uyanıp tiyatro biter gerçeğe dönersek bunun hesabını bu aziz millet mutlaka soracaktır.

Hiç kimsenin üç kuruşluk koltuğu, servet, taht ve şöhreti ebedi değildir. Deniz ve göllerin suları yükselince balıklar karıncaları yer, sular alçalınca karıncalar balıkları yer. Evet elbet devran bir gün döner, rüzgar ters eser. Hiç kimse kendini dünyaya kazık dikecek ölümsüz görmemelidir. Zira mezarlıklar bu hastalıktan ölen çok mevta ile doludur. Türk ve Türkçe giderse Türkiye gider. İşte o zaman ne Kürt kalır ne Alevi ne Sünni!

Herkes birliğin, bir arada insanca yaşamanın kıymetini bilmeli. Bu iklimi ölümsüzleştirmelidir. Lütfen hepimiz birliğin, beraberliğin ve Türk milletinin insanını kucaklayan yapısının kıymetini bilmeliyiz. Pişmanlıkların çöp olacağı gün gelmeden herkes aklını başına toplamalıdır.

BİR MİLLET, TÜRK MİLLETİ OLMAYI BAŞARAMAZSAK SÜRÜNÜR YOK OLURUZ!

‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’

Allah bize doğal gaz, petrol, zengin yeraltı kaynaklarını vermedi, işlenmesi gereken en büyük kaynak Türk insanı zekası kaynağını verdi. Bu cevherin kıymetini bilip katma değeri yüksek üretim devrimi yapamazsak daha çok döviz krizi ve dış güçler masalları ile oyalanırız.

Devşirme Osmanlı paşası Mahmut Şevketin Katar ve BAE neftini (petrol) 1911 yılında İngiliz’e peşkeş çekmesi gibi bugün acaba Bor, Toryum vb. yeraltı kaynaklarını yeni peşkeş için FETÖ türü hangi devşirmeler, beşinci kollar, devrede ve işbaşındadır?

İşte bunu bilecek ortak akıl, milli irade ve buna engel olacak tedbirimiz var mıdır?

Hülasa asıl sorun nitelikli insan, ehliyetli, liyakat, kabiliyet ve ahlak sorunudur.

Biz ülkemize gerçekten sahip çıkıp doğrunun yanında yanlışın karşısında kaya gibi durmadıkça dünyanın neresine göç etsek ya da kaçarsak kaçalım karnımızı doyursak da geceleri kabusla uyanırız. Zira yaşıyorsak başka ülkeye kaçma hesabı yapıyorsak yaşamamız için feda olanlar sayesindedir. Yeryüzünde bir millet olmayı, Türk milleti ve erdemli insan olmayı başaramazsak, bir millet olmayı başaranların üretim kölesi, mankurtu esiri oluruz.

Allah, Türk milletini, mazlumu, mağduru, çaresiz insanları korusun.

Oluk oluk akan kan kaybı durmalıdır. Bu dünya herkese yeter her millet kendince kutsaldır.

Bir milleti, inancı imtiyazlı gören ve dayatan anlayışın sapıklığına karşı eşit insan onurunun yanında duran Türk milletini insanlığa model millet yapmalıyız.

 

Sabri ŞENEL / 3.02.2022


Editör: TE Bilisim