Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) davetiyle Bursa’ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ile Gemlik Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, Gemlik TSO’nun odalar ve borsalar arasında 5 yıldızlı oda kapsamında olduğunu söyledi.

BTSO yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirmek için Bursa’ya gelen Rifat Hisarcıklıoğlu ve YK üyeleri ile aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu üyesi olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk, Gemlik Ticaret Odası’na ziyarette bulundu. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt tarafından ağırlanan heyet, ilçe oda ve borsa başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gemlik’teki birlik ve beraberlikten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Gemlik TSO’nun odalar ve borsalar arasında 5 yıldızlı oda kapsamına alınan ilk odalardan olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Yani Paris, Londra, Berlin hangi standartlarda hizmet veriyorsa Gemlik de aynı standartlarda hizmet veriyor. Şu an Gemlik’in verdiği hizmet Paris’ten, Londra’dan, Berlin’den aşağı değil." diye konuştu.

'GEMLİK'TE ZENGİNLİK VE BEREKET VAR'

Gemlik'in 5 yılda nüfus artışından dolayı zenginlik ve bereket içerisinde olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizler şanslısınız. Çünkü Gemlik’te sanayi, ticaret, tarım ve turizm var. Türkiye’nin her coğrafyasında bu çeşitliliği göremezsiniz. Sanayi konusunda Türkiye’de ana üreticilerin olduğu bir yer. Gemlik’in bu denli önemli olmasında zeytincilik de yadsınamaz. Türkiye’nin en önemli liman merkezi konumunda. Bu kadar limanın olduğu bir yerde demiryolu olmazsa olmaz. Ortak hedef bu konunun bir an önce bitirilmesi olmalı."

'GEMLİK’İN LOJİSTİK KÖY OLMASINI İSTİYORUZ'

Üyelerine daha kaliteli hizmet vermek için Türkiye’deki 365 oda ve borsa arasında akredite olan ilk 50 odadan birisi olduklarını belirten Gemlik TSO Başkanı Kemal Akıt, "Ziyaretlerinizden dolayı sizlere ve yönetim kurulu üyelerinize teşekkür ederim. Gerçekleştirdiğimiz projelerimiz arasında Gemlik’e demiryolunun gelmesi ve lojistik köy olması için elimizden gelen çalışmaları yürütüyoruz. Bu anlamda sizlerden de destek bekliyoruz." diye konuştu.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantının ardından heyet Gemlik Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Heyet, Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır ve yönetim kurulu ve meclis üyeleri tarafından ağırlandı.

Editör: TE Bilisim