Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Hrant Dink, Zirve katliamı ve Paris'te 3 PKK'lı kadının infazı dahil çok sayıda olayı Hizmet Hareketi'ne fatura etmeye çalışan hükümetin, Hollandalı gazetecilerin tutuklanmasını da 'paralele bağlama' girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Kendisi Ankara'da bulunduğu sırada iki gazetecinin tutuklanmasına sert tepki göstererek 'Türkiye'yi terk ederim' diyen Hollanda Dışişleri Bakanı'nı yatıştırmak için de hükümetin aynı yönteme başvurduğu açığa çıktı.

Hollanda devlet kanalı NOS'un haberine göre, Hollanda Parlamentosu'na bilgi veren Dışişleri Bakanı Bert Koenders, 'Türk muhataplarına, gazeteciler bırakılmazsa Türkiye'yi terk edeceğini' söylediğini belirtti.

Koenders, bir soru üzerine Türk hükümeti yetkililerinin kendisine 'gözaltı olaylarının arkasında 'paralel yapı' elemanlarının olabileceğini' söylediklerini belirterek şöyle dedi: "Türk hükümeti benimle şunu paylaştı: Yaşananların Gülen meselesiyle de ilgisi var. Bu şu demek; Türk hükümetinin görüşüne göre, yargıya sızan elemanlar Türk hükümetini zora sokmak için devreye girmiş olabilir."

Türkiye'de 2006 yılından bu yana çalışan ve 2012 yılı Ağustos ayında Diyarbakır'a yerleşen Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, 6 Ocak 2015'te Diyarbakır'da yaşadığı evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Ertesi gün ise Türkiye kökenli Hollanda vatandaşı Mehmet Ülger Hollanda'ya gitmek üzere bulunduğu İstanbul'da havaalanında gözaltına alınmıştı.

Editör: TE Bilisim