Serbest kalan kamu görevlileri ayrılırken, kendilerini heyete teslim eden TERÖRİST'lerin başında bulunan ve Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 7 askerin şehit düştüğü saldırı emrini veren 'Baver Dersim' kod adlı terörist Süleyman Şahin'in elini sıkmadı.

PKK'nın çeşitli tarihlerde kaçırıp elinde tuttuğu 8 kamu görevlisi bugün Kuzey Irak'ta örgütün kamplarının bulunduğu Amadiye bölgesinde BDP'li 2 milletvekilinin de bulunduğu heyete teslim edildi. 

REŞADİYE SALDIRI EMRİNİ VEREN PKK'LI TESLİM ETTİ

Gelen heyeti burada, PKK yöneticilerinden ve 2009 yılında Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 7 askerin şehit olduğu saldırının emrini veren 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin ve adamları karşıladı. 

"ŞARTSIZ TESLİM"

PKK Terörist 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin, aylardır ellerinde tuttukları kamu görevlilerini koşulsuz teslim edeceklerini, ellerinde başka resmi görevli bulunmadığını söyledi. Bununla çözüm sürecine katkı yaptıklarını söyleyen PKK'lı Şahin, konuşmasında şunları söyledi:

BAŞKA RESMİ GÖREVLİ YOK

"Buraya gelen heyete kamu görevlilerine sağ salim teslim ediyoruz. Sayın Öcalan'ın çağrısı ve KCK'nın talimatıyla bu kişileri şartsız bir şekilde heyete teslim edeceğiz. Bizim bunları tutuklamamız, bu ülkede yaşanan savaş gerçeğinin sonucudur. Bunlara burada hiç bir kötü muamele yapılmadı. Sağlık ve güvenlikleri ön plandı tutuldu. Bir protokol imzalayarak heyete teslim edeceğiz. Bunları serbest bırakmamızın demokratik çözüm sürecine katkı sunacağını umuyorum. Türkiye halkı buna değer biçmelidir. Bu 8 kişinin dışında bizim elimizde herhangi bir resmi görevli yoktur." 



TERÖRİST'İN ELİNİ SIKMADILAR

Konuşmaların ardından PKK'lılarla, Türkiye'den giden heyet, Amadiye Kaymakamı ve Emniyet Müdürü, 8 kamu görevlisinin teslim alındığına dair tutanakları imzaladı. İmzaların ardından heyet üyeleri kamu görevlileriyle öpüşüp, tokalaştı.



Teslimden sonra PKK'lı grubun lideri 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin, kamu görevlilerinin yanına gidip, "Geçmiş olsun, bitti bu iş" diyerek ellerini sıkmak istedi. Ancak kamu görevlileri,"Biz daha önce arkadaşlarla konuşmuştuk" diyerek, PKK'lı Süleyman Şahin'in elini sıkmadı. Bunun üzerine PKK'lı Şahin, bir kamu görevlisinin omzuna dokunup "Gözünüz aydın" dedi.

DAĞLICA BASKININI PLANLAYANLARDAN

TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…

Yine Süley Şahin, 21 Ekim 2007'de Dağlıca 12 askerin şehit, 16 askerin yaralanması, 8 askerin de kaçırılmasıyla sonuçlanan saldırıyı planlayan grupta yer almıştı.

Editör: TE Bilisim