25 Nisan kara muharebelerinin başlamasıyla verilen mücadele milli şuurumuzun en önemli nişanelerinden biridir.

Başarılı olmanın elimizdeki imkanlarla sınırlı olmadığının İslam dünyasına, Türk Dünyasına bir kez daha göstermiştir. 

Kurtuluş Savaşının önsözü olmuştur.Yalnızca Türk Tarihinin değil dünya harb tarihinin en önemli savunma savaşıdır.Bir milletin yok olma tehlikesine karşı haykırışıdır. 

*Çanakkale muharebeleri yıkılmaya yüz tutan Osmanlı Devleti'nin bir son olmadığının ama onu  Türk 'lüğü ve Müslümanlığı yaşatacak bir başka başlangıcının mümkün olduğunun ilk ciddi işaretidir. *

Çanakkale zaferi biz bu günleri görelim diye atalarımızın " Bedrin Aslanları kadar "şanlı askerimizin Peygamberimizin kucağına koştuğu bir destandan daha fazlasıdır.

Şu da var ki ;Türk kadını Çanakkale'de cephe ve cephe gerisinde tüm gücü ile hizmet vermiş cephede erkekle omuz omuza düşmana karşı savaşırken cephe gerisinde de çeşitli faaliyetleri ile savaşa destek vermiştir.(İngiliz arşiv)Milli mücadele sürecinde bu hizmetin başlangıcı, Çanakkale savaşı olabileceği söylemek mümkündür. 

Çanakkale, Gelibolu üzerinde titrediğimiz ilelebet payidar kalacak Cumhuriyetimizin; yine  Geleceği yazan adam"tabirini kitabında kullanan sır Winston Churchill ,bu savaşta zuhur eden yüzyılın en büyük dahi lideri Mustafa Kemal olmuştur, diye yazmıştır.

Ebedi Başkomutan Atatürk'ün dünyaya sunulduğu bu muharebe’de ortaya çıkmıştır. Ayrıca daha sonra 23 Nisan 1920'de kurduğu BMM 'sinin tasdik edildiği, bilahare 29 Ekim 1923 de kurduğu Cumhuriyetin perçinlendiği ilk devlet başkanımızın parlayan yıldızı bu savaşta tecelli etti.

ABD K.K.Askeri dergisinde ifade şöyle başlıyor ;Gelibolu kayası Mustafa Kemal Paşa 'nın liderliği,57.Alay'ın 261 rakımlı tepeye taarruzdan önce söylediği "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka güç ve komutanlar gelebilir”
sözleri askerini motive eden ,inisiyatif kullanılarak, parlak zeka ve liderliğini öne çıkararak ,kuvvetli irade ve yetenekli komutanlarla zafer kazanıldı.

107 yıl geçmesine rağmen Atatürk'ün liderliğinden çıkarılacak çok ders vardır”diye makale yazılmıştır. 

Yb.Mustafa Kemal Allah adına savaşan şehit ya da gazi olacağını düşünen askerlerden oluşmuş ordunun gönüllü komutanıdır.

Çanakkale-Gelibolu muharebeleri imanını, aklını,gönlünü ve cesaretini ortaya koyan Yb.Mustafa Kemal gibi Komutanları ve onların yetiştirip,eğittiği imanlı, inançlı gözü pek mehmetçiklerin fedakarlığın zaferidir.

Yb.Mustafa Kemal Allah'ın yardımıyla zaferler elde etmiş Komutan,İslam Kahramanı Türk ve İslamın yiğit temsilcisidir.

Başta Gazi Mareşal
 Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları  olmak üzere ve onların komutasında savaşan kahraman mehmetciklerimizden şehadet mertebesine ulaşanları ve gazileri minnet ve şükranla anıyoruz.* 

Mekânları cennet bahçelerinden bir bahçe olsun,ruhları şad olsun. Allah razı olsun.Allah'tan rahmet diliyoruz,mekanları cennet,ruhları şad olsun.

Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!

Editör: Kerim Öztürk