Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Türkiye NATO üyesi. Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği'ne karşı paktın en uzak  sınırlarını koruyor, Kızıl Ordu'nun Ortadoğu enerji kaynaklarına musallat olmasını  engelliyordu.

NATO Karargâhı özellikle Amerikalıların, 'Ankara' denilince ağızları kulaklarına varıyordu. Gladio, başkentin göbeğinde at koşturuyor, hatta “teknik yardım, modernizasyon” kılıfı altında her kuruma sızıyorlardı.

Ankara'da Washington rüzgarı esiyordu. Hatta o kadar ki, Türk askeri  yetkilileri, onlar için çocukları gibiydi. Nitekim 1970’li yıllarda CIA’nin Türkiye Şefi olan Paul Henze, 12 Eylül 1980 darbesini, ABD Başkanı Jimmy Carter’a "our boys have done it / bizim çocuklar başardı” diye haber vermişti.

Sovyetler Birliği'nin dağılması ile birlikte Kuzey Atlantik Paktı, konseptini güncelledi. Düşman rengini kızıldan yeşile çevirdi. Asıl hedef  Türk ve İslam dünyasının lideri Türkiye idi. Hatta bu yeni süreçte Türkiye'nin eskisi gibi stratejik öneminin kalmadığı falan gibi değerlendirmeler yapıldı. Maksatları Türkiye'nin gardını düşürmekti. Türlü türlü  tuzak  kurdular.

Cihanşumül Kadim Türk Devleti, gücü oranında küresel emperyalizmin dayatmasına karşı çıktı, direndi. Beş kıta, yedi iklimde özgürlük ateşleri yakıldı. Beyaz Hayaletler, yerkürenin dört bir tarafında Üçler - Yediler - Kırklar adına destur aldılar, destur verdiler.

ŞER FAY HATTI HAREKET HALİNDE!..
ABD, Rusya ve dahi Fransa, Suriye'de tek başlarına güç yetiremedikleri Türkiye'ye karşı şeytani bir ittifak içindeler. Rusya'nın aleni bir meydan okumuşluğu yok. Rus aklı, kendini beğenmiş Fransızlar üzerinden iş tutuyor. 

Ruslar, Ukrayna ile savaşta Türkiye'yi karşısında görmek istemiyor. O nedenle Ankara’nın aklını Suriye ile meşgul etmenin derdinde.

Arap istihbarat direktörlerinin Kasım 2021’in ilk haftası Kahire'de gizli bir toplantıda buluşmalarının ardından Beşar Esad, ülkesinde genel af ilan etti.
Af kapsamında kimler yok ki, DAEŞ, PKK/PYD/SDG mensupları, vs.
Arap Ligi gizli servislerinin müşterek işbirliğini amaçlayan toplantının orgazitörü hiç şüphesiz ABD'nin haber alma örgütü Central Intelligence Agency/ Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA. Ancak bu projenin diğer ayağı da Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fateh El-Sisi.

Arap Ligi gizli servislerinin Kahire toplantısında özel konuk olarak öne çıkan süpriz isim, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın en sevdiği istihbarat görevlisi Tümgeneral Hussam Luka'ydı.
Toplantıda önümüzdeki aylarda takip edilecek bir Arap istihbarat şefleri kulübünün temeli atıldı.
Arap Ligi gizli servislerinin organizasyon ve koordinasyonu Mısır İstihbaratı Cihazü'l Muhaberatu'l Amma Başkanı Abbas Kamil tarafından yürütülüyor. 

ABD, SURİYE'DE TÜRK SİNYALİZASYONUNU ENGELLİYOR!..
Türk Silahlı Kuvvetleri, operasyonel birliklerini uluslararası ve ikili anlaşmalar kapsamında, sınır güvenliğini koruma ve kollama amaçlı Suriye'de tutuyor. PKK terör õrgūtū başı, yıllarca Suriye'de faaliyet gösterdi. 

İç savaş  başlayınca, onlarca terörist örgüt, burnumuzun dibinde bitiverdi. Türkiye'nin güneydoğu illeri, terör saldırılarının hedefi oldu. Yüzlerce yurttaşımız canını kaybetti. Yüzlerce askerimiz şehit düştü. Türkiye, sınırlarını koruma refleksi ile sınır ötesi operasyonlara yöneldi.
Şimdi ABD, Fransa, Rusya ve Suriye yönetimleri, Türkiye'ye karşı ittifak kurdular. Sahadan gelen haberlere bakılırsa NATO haberleşme sistemini kullanan Türk askeri birliklerinin iletişimini felç eden sinyal  karıştırıcıları ABD devreye sokmuş. Suriye'nin içinde konuşlanan Türk gizli servisi birimleri, sinyal istihbaratı konusunda bazı sıkıntılar yaşıyor olabilir. 

HATAY’A GÖZ DİKTİLER!..
Esad yanında savaşan 1.500 civarı TC vatandaşı mevcut. Bunlar  Suriye İstihbaratı Muhaberat kontrolündeki Mihraç Ural (Ali Kayalı) grubu bünyesinde, önce IŞÏD/DAEŞ'e karşı savaştılar. DHKP/C militanlarından oluşan intikam timleri bunlar.
Şimdi bu grubu, Türkiye sınırından Hatay'a sokarak Suriye savaşının seyrini değiştirmeye çalışıyorlar. Amaçları Türk askeri birliklerinin çekilmesini ve sahayı boşaltmasını sağlamak.
Türkiye, ne Atlantik Paktı’nın ne de Avrasya Federasyonu’nun kapı kuludur? 
Türkiye, hiçbir emperyalist gücün tetikçisi veya bekçisi değildir. Ama kilit bir ülkedir. 
İsterse ABD ile Rusya’yı kozlarını paylaşmaları için Karadeniz’de buluşturabilir. Akıllı olun!

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com
Seçilmiş Kaynakça
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bizim-cocuklar-haber-vermis-338100
https://hyetert.org/2014/04/09/suriyede-sadece-azeriler-degil-ermeniler-de-savasiyor/
Editör: TE Bilisim