Aydınlar Ocağı Genel Merkezi 15 Ağustos Trabzon’un fethi ve Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Trabzonspor forması ve 'Ekümenik' tabiriyle karşılanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Aydınlar Ocağı’nın açıklaması şu şekilde:

“15 Ağustos 1461 tarihi, Fatih Sultan Mehmet Han'ın Trabzon'u fethettiği önemli bir tarihtir. Bu tarihi maksatlı olarak seçen Patrik'e Trabzon Sümela'da ayin yapma özel izni verilmiştir (15 Ağustos 2022).

Batı'nın şımarık çocuğu Yunanistan'ın Batı Trakya Türklerine uyguladığı okul kapama, müftü seçmeye çirkin müdahale ve diğer insan hakları ihlalleri ortada iken; Lozan Antlaşması delik deşik edilirken, Yunan'a gerekli karşılık verilmezken; Patriği (Ekümenik) kabul ederek üstelik Trabzon Spor forması da kullanılarak poz verilmesi tarihi bir ayıp olmaktan öte; bir gaflet örneğidir.

Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!

Trabzon Spor Klübü'nün böyle bir yönetim kurulu kararı olduğuna inanmıyoruz. Böyle bir üzücü ayıbı ve yanlışı yapanları kınıyor, bu gibi ciddi yanlışlardan uzaklaşmaya davet ediyoruz. Artık kendi kendimize gelelim.”

AYDINLAR OCAĞI GENEL MERKEZİ

Editör: Kerim Öztürk