Aylardan Ağustos  günlerden Cuma 
Gün doğmadan evvel iklimi rum a 
Bozkurtlar ordusu geçti hücuma 
Yeni bir şevk ile gürledi gökler 
Ya Allah Bismillah Allah u ekber. 
Evet gene aylardan Ağustos günlerden Cuma. Ağustos zaferler ayının mutluluğunu yaşıyoruz  ben dahil 9 Ülkücü arkadaşım ayrı bir gurur ve mutluluk yaşıyoruz. Şaka gibi geliyor gözlerimin önüne meşakkat ve heyacan dolu 5 günlük Erzurum Malazgirt arası yolculuğumuz.

Çünkü biz bundan 51 sene evvel Malazgirt Zaferi'nin 900. yılı münasebetiyle İstanbul Ülkü Ocakları başkanı şimdi rahmetli olan Nihat Çetınkaya ve arkadaşları 9 ışığı temsilen  İstanbul'dan Malazgirt'e yürüyüşle gitmek üzere yola çıkarlar. Ancak o günlerde sıkıyönetim yürüyüş kanununa muhalefetden gözaltına alınırlar.  Bunun  üzerine Doğu'nun Başbuğu Yılma Durak ağabeyimizin organizesi ile bu yürüyüşü Erzurum'dan Malazgirt'e İlhami Kafkas ağabeyinin kafile başkanlığında Mustafa Aydın, Yusuf Dizdar, Cazim Gürbüz, Turgay Kayhan, Cemalettin Durmaz. Turan Hattatoğlu (Allah rahmet eylesin) A.Selami Türkmen (Allah rahmet eylesin) ve BEN Münir Yazdıç  bu görevi yerine getirmek üzere yola çıkarak 5 günlük bir yürüyüşten sonra(Hacıömer de ikindi vaktinden sabaha kadar Göksu nahiyesinde yaklaşık tam gün gözaltı işleminden sonra serbest bırakıldıktan ve bir gece misafir olduğumuz oğlu Atatürk üniversitesinde okuyan ve aklımda kaldığı kadar Yusuf Dizdar ile Mustafa Aydın tarafından komünist olduğu gerekçesiyle dövülen bizim misafir olduğumuz akşam ilçeye gittiği İçin  karşılaşamadığımız Fesih ağa nın konağından gece yarısı   kaçarak (zamanlar eşkiya olduğunu söyleyen)

AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?

 24  ağustos  günü Malazgirt e vardık  maceralı bir gün ve gecede burada  geçidikten sonra 25 ağustos günü karayolu ile  Malazgirt e intikal eden BAŞBUĞ umuzu Muş yolunda karşılayarak elini öptükten sonra yanında bulunan rahmetli Ahmet Er e dönerek işte böyle İstanbul dan bırakmazlarsa Erzurum dan gelirler diyerek  Atatürk üniversitesinde okuyan Malazgirt li bir arkadaşımız vasıtasiyle temin ettiğimiz  toplanma  alanına götürdükten sonra aynı gün  akşama doğru Türkiye nin bir çok ilinden otobüslerle gelen (3000 kişi) arkadaşlarımızında katılımıyla sabaha kadar çeşitli etkinlerle  zaferin coşkusunu yaşadık  26 Ağustos günü yapılan törenlere devrin iktidarınca katılmamız engellenerek yürüyüşümüze izin verilmedi ve Erzurum dan otobüsle gelen arkadaşlarla birlikte Erzurum a döndük. Rahmetli olan A.Selami Türkmen (Abığ) ile Turan Hattatoğlu  dışında hayatta olan ağabeyi ve arkadaşlara Allah tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum  biz bu gururu 51yıldır yaşıyoruz Allah sağlık  ve ömür verdikçe yaşayacağız nice 50 yıllara

Editör: Kerim Öztürk