Türk üniversitelerinde Suriyeli ve “vatansız” istilası! Türk üniversitelerinde Suriyeli ve “vatansız” istilası!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Cumhurbaşkanı kararıyla Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinin Trabzon Şalpazarı’na bağlanmasına değinen Özel, “Bu hukuksuzluğun karşısındayız. Hukuki sürecini de takip edeceğiz. Bu meseleyi de gündemden düşürmeyeceğiz.” dedi.

Özgür Özel’den Gümüşhane’nin küçültülmesine tepki-1

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel’in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

“Elimde bir harita var. Belki de ilk kez bu salonda adı geçiyor. Gümüşhane’den. Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köyleri. Bu köyler burada ve Gümüşhane’ye bağlıyken bir Cumhurbaşkanı kararıyla. Bu karar burada. Bu kararda bir sürü rakam var bir sürü. 8 Aralık 2021 açın bakın. Bir pragraf rakam koordinat. Cumhurbaşkanı kararıyla böyle bir çizgi çiziliyor. Ve Kırgeriş, Bağlama ve Damlı bu çizginin yanında kalarak Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanıyor. Gümüşhane Kürtün şaşkın köylüler şaşkın. Ne oldu yaaa!

Ve geçen hafta geldiler bizimle konuştular. Sonra yerel basından sitemlerini duydum. Biz salı günü gittik. Gümüşhane’nin Ak partili 2 milletvekili bize Cuma günü telefon açıyorlar görüşemeden döndük. Ve ne olduğu anlamaya çalışılırken şu olduğu ortaya çıkıyor. Burda olunca Gümüşhane’ye bağlısınız burda olunca Trabzon’a. Trabzon büyükşehir olunca artık köy değil mahallesiniz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlısınız. O belediyenin başkan vekili Atilla Ataman’ın ve Ak parti kadın kolları MKYK üyesi Suna Kepoğlu Ataman’ın tam şurda tatil köyleri var ve buradaki eko turizm yetkileriyle (belediyenin elinde olan eko turizm yetkileriyle) buralardan istifade etmek isterlermiş.

Yani bir cumhurbaşkanı genelgesiyle 3 köy önce mahalleye çevrilerek Trabzon Şalpazarı’na bağlanıyor ve Trabzon Büyükşehir Başkan vekili Atilla Ataman’ın kendi ticari işi olan tatil köylerinin faaliyet alanında eko turizm haline getirilecek.

İsyan ediyor buna muhtarlar. Bu köylerde Ak parti’nin oyu yüzde 80-85. Ama ilk kez Ak partililer Ak parti’nin gerçek yüzünü görüyorlar. Biz muhtarların arkasındayız. Köy kime oy vermiş olursa olsun bu hukuksuzluğun karşısındayız. Hukuki sürecini de takip edeceğiz. Bu meseleyi de gündemden düşürmeyeceğiz.

Bir belediye başkan vekilinin Ak partili siyasi bir kişiliğin kendisi için kullanmak üzere köylerin mahalle yapılması şehirden şehire taşınması Ak parti iktidarının geldiği son noktadır.”

HABERALP HABER MERKEZİ

Özgür Özel’den Gümüşhane’nin küçültülmesine tepki-2

Editör: Kerim Öztürk