Üsküdar Üniversitesi 2022 - 2023 Akademik Eğitim Öğretim Yılı açılış töreni gerçekleştirildi. 
Açış konuşmasını yapan Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 12. Yılında Üsküdar Üniversitesi’nin Türkiye ve Dünyada ulaştığı bilimsel değerleri dile getirdi. “Dünyayı senin beynin değiştirecek” sloganı ile öğrencilere büyük hedefler gösterildiğini, 25 000 öğrencisiyle (3500 kadar yabancı öğrenci), 700 civarında akademisyen, 20’ye yakın fakülte, yüksekokul ve enstitüleri ile 200’e yakın lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ve araştırma-uygulamaya yönelik programlarıyla üniversitemizi bilimde, kültürde ve fende çağdaş medeniyetlerin üzerine yükseltmeye kararlı ve azimliyiz’’ dedi.

Antik Patara’nın muhteşem tarihi Antik Patara’nın muhteşem tarihi


Törende yeni Profesör, Doçent ve uzman olan akademisyenlerin cüppeleri giydirildi.
Ardından Prof. Dr. İbrahim Öztek yeni öğretim eğitim yılının ilk dersini verdi. ‘Dünden Bu Güne Dünyada Bilim Teknoloji ve Tıbbın Sultanları’ dersinde öncelikle tarihin 20 bin yıl derinliklerine inen Türk Kültür ve Medeniyetinin Dünya medeniyetine kazandırdıkları, Pasifik okyanusundan İspanyaya uzanan Büyük Uygur ve Hun imparatorluklarının, bu büyük coğrafyada bilim, teknoloji, askeri uygulamalar, şifahaneler ve buradaki tedavi usulleri, İbni Sina’dan Aziz Sancar’a uzanan onurlu bir sağlık yapılanması, Biruni’den Hazerfan Ahmet Çelebi ve Lagari Hasan çelebiye uzanan astronomi bilimi çerçevesinde uçan ilk insanların Türk olmaları, Uluğ Bey ve Fatih Sultan Mehmet gibi Türk hükümdarlarının ilime hizmetlerini dile getirdi.  


Prof. Öztek, genç öğretim üyeleri ve öğrencilere yapacakları çalışmalarda örneklerle başarının anahtarlarını sundu. Özellikle zor ve uzun tıp eğitiminin, yorucu ve özverili hekimlik mesleğinde bir hayat kurtarmanın hiçbir şeyle değiştirilemeyeceğini, yurt dışına giden genç beyinlerin hayallerinin Türkiye’de gerçekleşmesi sağlanarak, yurt dışına kaçışlarının önlenmesinin önemi, Ülkemizde de her türlü bilimsel doruğa varılabilineceğini, yurt dışına gidenlerin aldıkları eğitimi, ilmi Türkiye’ye getirerek onların üretimini sağlamalarını öğüt verdi.


Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan kendisine teşekkür ederek, meslekte 50. Yıl ödülü olarak bir şilt taktim etti. Aile fotoğrafı çekilerek tören son buldu.

Editör: Kerim Öztürk