Yaklaşık 2 yıldır Muğla'da orman arazileri ve koylar hakkında haber yapan, kaçak yapılaşmaya ve kurulan/kurulmaya çalışılan rant düzenine karşı mücadele eden Haber 48 Gazetesi'nin sahibi gazeteci Metin Gire, bölgede yolsuzluk yapan, yaptığına dair güçlü kanıt ve iddialar olan kişi ve grupların kendisine yönelik çeşitli şekillerde tehdit, gözdağı, iftira ve bel altı ayak oyunları sonucu basın açıklaması yayımladı.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

Haber 48 Gazetesi İmtiyaz Sahibi gazeteci Metin Gire, yakın dostu olan Haber 48 Gazetesi Köşe Yazarı ve Muğla Genç TV Genel Yayın Yönetmeni olan gazeteci Ferhat Aydoğan ile birlikte yayımladığı ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sevgili okurlarımız, öncelikle ilimizin Marmaris ilçesinde 3 gündür devam eden orman yangını sebebiyle hepimize geçmiş olsun. Malesef bölgemizdeki doğal zenginliğimiz olan ormanlarımızı her yıl çeşitli sebeplerle orman yangınlarında kaybediyoruz. Umuyoruz alınan ve alınacak olan ileri önlemler ve halkımızın daha çok bilinçlendirilmesi ile insan kaynaklı yangınların önüne geçebilir, çocuklarımıza yeşil bir Muğla bırakabiliriz. Kaybettiğimiz her bir ağaç, bitki, canlı için çok üzgünüz. 

Bizi en çok üzen konulardan biri de, yangınların haricinde orman ve koylarımızın "yatırım, işletme vb." isimler altında talan ediliyor olması. Bu konuda yazdığım haberlerde resmi belgeleri dahi sunmuş olmama rağmen ne Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ne de Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü veya Dalaman Belediyesi harekete geçemedi. İllaki müfettiş görevlendirilmiştir fakat bir şey yapılmış olması için sonucun değişmesi gerekiyor. Dalaman'da orman arazileri talan edilmeye satılmaya devam ediyor, koylardaki işgal sürüyor, kaçak yapılaşma konusunda 1 bina ya da iskele yıkılsa 6 tanesi dikiliyor. Evet orman yangınlarına gerçekten üzülüyorum, üzülüyoruz fakat burada başka bir yangın var. Bu yangını da ne gören var ne söndüren... Bir tarafta gerçek alevler her şeyi kül ederken diğer tarafta ağaçlar kesiliyor, binalar dikiliyor, toprak betona boğuluyor ve birileri gerçekten kurdukları rant ve yolsuzluk düzeniyle parayı götürüyor.

Değerli okurlarım son zamanlarda sık sık yazmış olduğum köşe yazılarımı sizlerle yani kamuoyu ile paylaşarak huzurunuza sunuyorum.

Haber 48 Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve aynı zamanda bölgede sevilen, bilinen bir gazeteci olarak kaleme aldığım yazılarımda, Gazetecilik mesleğini icra ederek; güncel olaylar, akımlar, bölgemizdeki sorunlar ve kişiler hakkında bilgi toplayıp, olabildiğince tarafsız ancak kamu ve devlet yararını gözeten bir şekilde yazılarımı yayımlamaya gayret gösteren biriyim.

Ne yazık ki her köşe yazımda ya da her konu takibi veya araştırma haber yaptığımda, rantı ve/veya yolsuzluğunun ortaya çıkmasından rahatsız olan birileri karşıma çıkıyor. Kimi tehdit ediyor, kimi haberi kaldır diyor, kimi araya kendince birilerini sokmaya çalışıyor ya da peşime kriminal kişileri takıyor. Ve bunlar yetmezmiş gibi hadsizce bel altı iftiralarda bulunup kamuoyu nezdinde itibarımı, güvenilirliğimi zedelemeye çalışıyorlar.

Basın özgürlüğü sadece gazetecinin kendini ifade edebilme özgürlüğü değil, aynı zamanda toplumun da haber alma özgürlüğüdür. Özgür bir basının olmadığı yerde hem devlet hem halk kaybeder. 

Yakında yayın hayatına girecek olan medya projesi Muğla Genç Tv’nin Genel Yayın Yönetmeni ve yakın dostum olan Gazeteci Ferhat Aydoğan kardeşim ile kurumsal anlamda medya sektöründe devletine, milletine, vatanına ve bayrağına bağlı yayın ilkesi ile hizmet vermenin onurunu yaşarken, kimseden korkmadığımızı belirtmek istiyorum. Muğla'da, fonlanmayan, arkasında herhangi bir yatırım, maddi veya siyasi desteği olmayan basın kuruluşları olarak yanlışları düzeltme, halka gerçekleri gösterme ilkesi ile hareket ediyoruz. Bu bağlamda haksızlık, yolsuzluk yapanların karşısında dim dik duracağımızı hatırlatmak ve devletin, vatandaşın hakkına göz dikenlerin yaptıklarının yanlarına kalmayacağını bilmelerini isteriz. Onlara buradan tek bir cevabımız var; 'İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR'.

Editör: SEFA BUĞRA ŞENEL