1-Dilbilimci Prof.Johan Vandewalle Türkçe hakkında şunları söylüyor: "Bir kökten bir düzüne sözcük üretiliyor. Ses uyumuna göre anlam değişiyor. Türkçe öyle bir dildir ki, başlı başına bir duygu, düşünce, mantık ve felsefe dilidir."

Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!

Söyleşi linkte https://www.youtube.com/watch?v=3OZzMbDHr14

2-Ünlü Alman filolog Max Müller "The science of language" kitabında "Türkçe’nin kusursuz, harika bir dil olduğunu belirtip, gramer kuralları kusursuz olan bu dili, bilginlerinden oluşmuş bir kurul veya bir akademi bilinçle yapmıştır" der.

İLGİLİ HABER: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/iste-dunyanin-en-unlu-dilbilimcisinin-turkce-icin-soyledigi-o-sozler-turkce-konustugunuz-icin-gurur-duyacaksiniz-527158h.htm

3-Türkçe'nin 9.000 Yıllık geçmişini ispatlayan Prof Dr Martine ROBBEETS ve Alman Max Plant Enstitüsü'nden 300 bilim insanı, geçen yıl yayınladıkları raporda; "Fransızca dahil bütün Hint-Avrupa kökenli dillerin kökeninin İç Asya olduğunu" ortaya koydular.

4-Amerikalı Türkolog Norm Kisamov: "Hint-Avrupa dil teorisi düzmecedir. İngilizce ve Rusça, temel sözlüklerinin yarısından fazlası, morfoloji dahil olmak üzere Türki sözlüğüne dayanmaktadır. Ne yazık ki Hint-Avrupa etimologları ne Türk dillerinin dilbilimsel incelemesini ne de Avrupa dilleriyle karışmasını araştırmıştır. Bu etimoloji bir bilim değildir. Uyumlu kanıtların araştırılması ve üretilmesiyle uğraşan bir dogmadır" demektedir.

İLGİLİ HABER: https://www.odatv4.com/kultur-sanat/amerikali-turkolog-norm-kisamov-ingilizce-sozcuklerin-yarisi-turkce-222662

5-Türk Araştırmaları Ensitüsü Başkanı Prof. Dr. David CUTHELL: "TÜRKÇE BAŞLI BAŞINA MANTIK VE FELSEFE DİLİDİR. Bir kökten bir düzüne sözcük üretiliyor. Ses uyumuna göre anlam değişiyor. Türkçe öyle bir dildir ki, başlı başına bir duygu, düşünce, mantık ve felsefe dilidir." ...

6-Üstte dünyaca ünlü dilbilimcileri dinlediniz şimdi ise şark bülbülünü dinleyelim. Izdırap resmen!

7-Arabic şark bülbülü şairi de hatırlayalım...

8-Turani dil ailesinin gruplamasını (1854) yapan Max Müller, Ve yine A. V. Edlinger, Herman F.Kevergic ve L. Cahun'a göre Hint-Avrupa dilleri de dahil tüm dillerin kökeni Turanidir. Dünya'da ki ilk dil Türkçe'dir. GÜNEŞ DİL  https://twitter.com/topalosman2834

9-Osmanlı tarihçisi Prof İlber Ortaylı; Osmanlıcayı tokatlarken..

10-İlber Ortaylı hocanın söylediklerini anlayamayanlara 5 DOZ akademik makale verelim.. Umalım okuduklarını anlasınlar! Çünkü, Osmanlı aydını, 80 sene boyunca Osmanlıca alfabesinden kurtulmak için kongre üstüne kongre yapmış, Şeyhülislamları aşamamışlar!

11-SONUÇ: Osmanlılar ve yeni Osmanlıcılar hangi millettendir?

12-Sinan Meydan'dan Şark bülbüllerine KAPAK.

13-Türk'e ve Türkçe'ye düşman olanlar Ömer Seyfettin'in PİÇ adlı hikayesini hatırlatıyorlar... Türkçe giderse Türkiye gider diyen Prof Oktay Sinanoğlunun ruhu şad olsun.

Editör: Kerim Öztürk