Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”

Bu dünyadan iki yiğit geçti. 12 Eylül öncesi ülkücüler için çok zor bir mekandı Kadıköy. Ali Galip amcanın gözü pek iki evladı kalleşçe şehit edildiler. O dönemin ilçe başkanı dayım Bekir Doğan'ın öz evladı gibiydiler. Resimlerini orada hala duruyor.

Şehidimiz İrfan ÖĞÜTÇÜ; 9 Mart 1977'de 1nci sınıf öğrencisi olduğu İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü civarındaki ana Caddede sömürgeci güçlerin maşası kominist militanlar tarafından beyninden vurulup yaralanarak Haydarpaşa Numune Hastahanesine kaldırılsada sabaha doğru 10 Mart tarihinde Şehit olduğunda daha henüz 18 yaşını bile doldurmamıştı.

Cenazesi, 11 Mart günü Morg'tan alınıp, yapılan yürüyüşün ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilmişti. Mezarı, komünistler tarafından defalarca tahrip edilmişti.

Küçük kardeşi Orhan Öğütçü de bu olaydan tam 3 yıl, 2 ay, 5 gün sonra yine İstanbul Kadıköy'de 16 mayıs 1980 tarihinde babasının dükkanına baskın düzenleyen komünistler tarafından şehit edilmişti.

Ailece İstanbul Kadıköy Söğütlüçeşme'de ikamet eden Türk İslam Ülküsü'nün ebedi şehidleri İrfan ve Orhun Öğütçü kardeşlerin ruhları şad olsun.

Cengiz DUYGULU

Editör: Kerim Öztürk