Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

 1. AKP iktidarını şiddet yöntemi ile silkelemek ona hizmet etmek ve hayat vermektir. Hak taleplerini yeni mağduriyetler haline getirmek ancak bilgisizlik veya kasıtla siyasal iktidara dolaylı destek anlamına gelir.

2. Ülkenin içerisinde bulunduğu girdaba bu yöntemle ancak "yangına körükle gitmek" anlamın gelir. Bu siyasal iktidarın anti demokratik haksız hukuksuz gayri ahlaki uygulamalarını kınıyoruz. Bu hukuksuzluğa adaletsizliğe ölçüsüz ipsiz sapsız her türlü tepkiyi şiddet yöntemi ile karşılık koymayı reddediyoruz.
 
3. Bu arızalı ahlak dışı terör yöntemle ile hak aramayı şiddetle reddediyoruz. Bu yöntemle ancak AKP iktidarına yeni hayat alanları ve yaşama süresi verilir. Bu anlayış gerek iktidar gerekse tepkilerin yöntemi açısından çağ dışıdır.
 
4. İktidarın silkelenmesi ter akıtmakla halkla bütünleşmekle halka gitmekle onun değerlerine sahip çıkararak her türlü ihanet ve yanlışlığa mani olunur. Yeni istismar fırsatları ortaya koymak bu millete yapılmış en büyük haksızlıklardan birisidir.
 
5. Kamuoyunu meşgul eden ve haklı bir takım endişelerle başlayan bu tepkiler ciddi endişelerle izlendi. Ülkenin öncelikleri özellikle gözden kaçırılmaya çalışıldı. Mesela yabancılara kara ve denizde petrol arama imtiyazları verildi. Son derece düşük bir devlet payı ile petrol yasası çıkarıldı. 

6. Kamuoyunu huzurunda tartışılmadan petrol lobisi istediği sonucu elde etti. Artık ülkede bundan sonra olmayan bulunamayan petrol bulunur bizde milletçe devletçe avucumuzu yalarız bunu bir müddet sonra ibretle izleriz.

7. Açılım ihanet süreci Öcalan’la görüşme süreci gözlerden ırak gizli görüşmelerle nelerin kotarıldığı halkın bilgisi ve görüşü alınmadan oldu bittiye getirilmiştir. Öcalan’la görüşmeyi halkın onayına sunma gereği duymayan sayın başbakan gezi parkı taş kışla için halk oylamasını dillendiriyor. 

8. Sayın başbakan'ın Taksim gezi parkı için referandum önerisi kamuoyunda tartışılıyor. Asker polis öğretmen ve kundaktaki bebekleri katleden dünyanın en kanlı ölüm şebekesi lideri Öcalan ile görüşürken bu referandum fikri hiç aklına gelmedi mi? 

9. Taksim'deki ağaçlara ve AVM ye gösterilen hassasiyet şehit evlatlarımızdan niçin esirgenmiştir? Örgütle görüşürken taht taksimde post kavgası mı yapıldı? Bu nasıl keyfilik ve ilkesizliktir? Dört tane ağaç diye dillendirdiği taksim gezi parkı güneydoğuda şehit olan binlerce gencimizin hayatından daha mı önemsizdir. 
 
10. Taksim'deki gösterilere terör örgütü üyeleri karıştı da AKP'nin barış yapmak istediği PKK'lı kanlı katiller muz örgütünden midir? AKP'nin şikayet ettiği terör örgütü mensupları ile de barış sürprizi var mıdır? 

11. Reyhanlı'daki katil 33 eri katleden pkk'lıda katil değil midir? Bu alçaklığı Reyhanlı'da yapan katiller, 33 askerimizi Bingöl'de katleden PKK'lı ayırım yapılmadan kandan beslenen kim varsa cezalandırılmalıdır? PKK kanlı katillerine barış adı altında müsamaha gösterenlerin terör örgütlerinden şikayet etmeleri son derece hüzün verici değil midir.

12. İktidara layıkı ile muhalefet etmeye çalışan ve AKP'ye korku salan MHP'nin yükselişi böyle danışıklı eylemlerle sabote edilmeye MHP'nin yükselişi engellenmeye mi çalışılıyor? Kim bu eylemciler kime hizmet ediyorlar?

13. Çok kısa sonra ortaya çıkar maksat hasıl olur bu gerçekte yine kamuoyundan kaçırılır. Ülkemiz bilinçli toplum mühendisliği projeleri ile bir yerlere zorlanıyor. Ülkenin gerçek gündemi Öcalan’la görüşmeye kilitlenmeli ve bu süreç sonlandırılmalıdır ülkenin önceliği budur.

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim