Devlet en büyük üretici tacir olmazsa, yerli milli şirketler küresel çete şirketleri ile baş edebilir mi?

AB, ABD, Rusya vb gibi ülkelerde, en büyük şirketler devletindir. Bizde niye böyle değil?

Sahi o zaman bu TOKİ neyin nesi?

Üretmenin devleti ya da özeli olur mu? Soğuk savaş döneminin söylemi dünde kaldı.... ekonomide Sosyalizm ve Liberalizme taş çıkartacak ve onların çok ötesinde üretim seferberliği başlatılmalıdır!

“Devlet ekonomiden ve ticaretten çekilmelidir” sözü, devlete hükmeden küresel şirketlerin ve modası geçmiş liberallerin çağ dışı soğuk savaş dönemi sözüdür. Devlet üretim ve ticaretin öncüsüdür!

İktidar gibi muhalefet görevini de millet emanet olarak verir... iktidar icraat yapar... muhalefet doğruysa destek verir, yanlışsa eleştirir. Millet menfaati için uyarı, eleştiri seslerine hasret kaldık(!)

Türkiye'de devlet en büyük üretici olmasa bağımsızlığımızı koruyamazdık. Özelleştirme şarttır diyen algı korosu devlet varlıklarını yağmalamak isteyenlerin baykuşlarıdır. TÜPRAŞ PETKİM TELEKOM gitti ciğerimiz yandı... ŞEKER FABRİKASI satılmasın!

Avrupa ve Dünyada en büyük üretici devlettir. Devlet hava araçlarını ya da modern silahları üretmese örneğin AFRİN de başarılı olabilir miydik?

Almanya başta olmak üzere, Avrupa’nın bir çok ülkesi, şeker pancarı ekim alanlarını genişletip, tarımı sübvanse ederken; Türk tarımı alarm zilleri çalıyor!

Türkiye tarımda, silah dahil her sanayide, bilişimde, ticarette, Turizm vb her alanda seferberlik başlatmazsa bağımsız kalamaz.

Sahi AB kriterleri arasına sınırı aşan sular ibaresini koyduran sinsi gizli güçler, Suriye’de destek verdikleri PKK(PYD) ile bu kriteri mi hayata geçirecekler?

Özetle; böyle bir tezgah ve fitne ile karşı karşı karşıya kalan Türkiye, soğuk savaş dönemi kafası ile ülke ekonomisini bir yere götüremez. Milletin parası ile yapılan yollarda bu küresel çete şirketlerin mallarını taşıyıp onlara ucuz emek mi olacağız?

Yerli milli üretim seferberliği ile Türkiye bulunduğu uluslararası coğrafi kavşakta; inanç, kültür, üretim ve ticaret kavşağı olarak dünyaya gerçekten rol model olabilir. Bizim medeniyet ve kültür değerlerimiz, sosyalist ya da kapitalist sistemi mahkum edecek tarihi kültürel öze ve iklime sahiptir. İçine düştüğümüz aşağılık kompleksini, söylemle değil eylemle aşmalıyız. Zira ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Cargill'in ürettiği kimyasal karıştırılmış tadlandırıcı (NBŞ) ile, yeni nesiller kanser dahil bir çok hastalıkla ve boşanmalarla boğuşur. Nesiller tükenir! ağzımız şeker tadı ile tatlı, ülke de pancar ile yeşil kalsın!

Şeker fabrikaları gibi tüyü bitmemiş yetimin hakkı ile kurulan işletmelerde, kar ettirecek yönetim reorganizasyonu yapılarak ülke insanı için iş ve aş kapısı olsun. O fabrikalara yandaş işçiler ile dolduran, zarar ettiren siyasi irade sorumludur. Fabrikanın ne suçu var? Dünyada devler kuruluşları kar ediyor da biz niçin zarar ediyoruz? Demek iyi yönetemiyoruz! O zaman kar eden yönetim bulacağız. Özel sektör niçin zarar eden kuruluşu alsın ki? demek kar edecek... kimi kandırıyorsunuz? Özel sektör kar ettiriyor ve şekeri daha ucuza mal ettiriyorsa,o siyasiler yöneticiler utansın!

Sabri Şenel

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Editör: TE Bilisim