AK Parti ve MHP İl Başkanlığının Kürtün ‘de ortak hazırlanan bildiri de imzası olan il genel meclis üyelerine gösterilen tepki sonrası ilçede muhtarlar bir araya gelerek, genel meclis üyelerinin arkasında durduklarını belirten bir toplantı gerçekleştirdi. Bağlama Köyü Muhtarı Ali Altuntaş yapılan toplantının ayrıntılarını gazetemizle paylaştı.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeliş, Bağlama ve Damlı köylerinin Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanmasının yankıları sürüyor. Yaklaşık 10 ay önce yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeliş, Bağlama ve Damlı köyleri Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlandı.  Gelişen olayları kamuoyuna anlatabilmek için Kürtün Platformu Başkanlığında, ilçe belediye başkanları, belde başkanları, farklı siyasi parti ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, STK başkanları ve muhtar ortak bir bildi hazırladı ve geçtiğimiz Cuma günü kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yapılacaktı. Planlanan açıklama farklı sebeplerden yapılamadı. Öte yandan AK Parti ve MHP İl Başkanlığının Kürtün ‘de ortak hazırlanan bildiri de imzası olan il genel meclis üyelerine sert tepki gösteri. Her iki parti tarafından il genel meclis üyelerine yapılan tepki sonrası köy muhtarlar ilçede bir araya geldi. Bağlama Köyü Muhtarı Ali Altuntaş yapılan toplantının ayrıntılarını gazetemizle paylaştı.

‘İL GENEL MECLİS ÜYELERİNİN ARKASINDAYIZ’

Bağlama Köyü Muhtarı Ali Altuntaş, “Geçtiğimiz hafta hazırladığımız ancak farklı sebeplerle açıklayamadığımız, ortak bildirinin altında imzaları olan, Kürtün Platformu Başkanlığı, ilçe belediye başkanları, belde başkanları, farklı siyasi parti ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, STK başkanları ve muhtarlarının arkasında olduğumu belirtmek isterim.  Kürtün ’ün toprak bütünlüğüne, menfaatine  ve sahip çıkan herkesin arkasında olacağız. Bu süreçte ilçemize destek olmayanları da tarih unutmayacak” dedi.

Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”

‘ELİMDE ARAMA KAYITLARI VAR’

AK Parti Milletvekili Cihan Pektaş’ın ‘Kürtün heyetinin Ankara’ya ziyaretleri öncesi ve ziyaret sırasında beni aramadılar’ söylemi iddiasına ise Muhtar Altuntaş, “Telefonumda tüm arama ve mesaj kayıtları duruyor. Özellikle AK Parti Milletvekili Hacı Osman Akgül, bana hiç dönmedi. Osman bey aramamıza ve mesajımıza hiç dönmedi. Cihan bey ise Ankara’ya gitmeden üç gün sonra bize döndü. Kendisiyle görüştüm ve bana gerekli yerlerle görüştüklerini, bu sorunun çözüleceğini bana söyledi. Sonrasında ise ne bizi aradı ne sordu” ifadelerini kullandı. 

Muhtar Altuntaş, “Biz siyasi olarak herhangi bir topa girmek istemiyoruz.   Bu durumun siyasetin malzeme edeceği bir konu değil. Bu bir sınır sorunudur, toprak sorunudur.  Ancak Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, gerçekleştirdiği basın toplantısında sınır tartışmasında Gümüşhane’ye haksızlık yapıldığını ve Gümüşhane’nin hakkını Trabzon’da arıyorsa ben buradaki siyasi temsilcileri halkın takdirine bırakıyorum” dedi.

Kaynak: gümüşkoza gazetesi

‘TARİH HERKESİ YAZACAK’

Editör: Kerim Öztürk