1-Sakaların/İskitlerin bakiyesi olarak MÖ. 4. Yüzyıldan beri Anadolu'da yaşayan ve sonradan Roma İmp. baskısıyla, Kamlık İnancını bırakıp Hırıstiyan olan Karamanlıların hayatı roman...

2- Yoruma da gerek yoktur.

3-KARAMAN KLASİK EDEBİYATINA BUYRUN "GERÇİ RUM İSEK DE, RUMCA BİLMEYİZ, TÜRKÇE SÖYLERİZ"

4-Devrin Karamanlı Kültürü ve Edebiyatı çok ilginçtir. Mutlaka izleyin.

5-Videoları izledikçe tarih canlanıyor gözümde ve Fener Rum Patrikhanesinin kapatılmamasına çok üzülüyorum. Aynı ihanetlerine bugün de devam ediyor maalesef.

6-Hırıstiyan Karaman Türkleriyle Hırıstiyan Kıpçakların Rumca öğrenmesinin sebebi ve dönemi, İlginçtir ll. Abdülhamid'in İstibdat Rejimi Dönemine rastlıyor!!!

7- Geliyoruz ağır meseleye... Burası çok önemli.

8-Yozgatlı Pavlos Karahisarlı'nın yani Papa Eftim efsanesinin doğuşuna sebep olan olaylar:

9-Papa Eftim Çerkez Etem aracılığıyla Sivas Kongresine katılıp Atatürk ile tanışıp kongrede bir konuşma yapıyor. Konuşmasından etkilenen Atatürk, Baba Eftim diyor. İstiklal harbinde bize çok faydası oldu Baba Eftimin diyor. Baba Eftim'in bir de Keskin konuşması var ki efsane..

10-İzmirin kurtuluşuyla Hıristos'un halk tarafından linç edilmesi, Yunan kilisesinin Hıristos'u aziz ilan etmesiyle kinler diri tutuluyor... Sen uyu kardeşim! Gündelik sorunlarınla boğuş, kilise Pontus Soykırım yalanını dünyaya kabul ettirip, sonra da toprak ve tazminat istesin!

(Linkten videonun tamamını mutlaka izleyiniz. )

Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

https://twitter.com/Saka_larr/status/1577987696848412672?t=iCQW4FjzTiX6SM9cBRX7LQ&s=19

Editör: Kerim Öztürk