Yerli, milli, içten ve dıştan kumandalı olmayan, örnek bir kuruluşun, Aydınlar Ocağı ailesinin mensuplarıyız. 26. Dönem Genel Kurulu’nu 25.06.2022 tarihinde gerçekleştirdik. Üç senedir normal ve alışık olduğumuz hayat tarzımızı Koronavirüs sebebiyle değiştirmek zorunda kaldık. Haklı tedbirler dolayısıyla faaliyetlerimizi yapamadık. Açık oturumlar, bayramlaşmalar, şuralar, ziyaretler ve toplantılar geride kaldı. Yine de sosyal medyayı ve internet sitemizi kullanmaya çalıştık. Hareketli ve kaliteli, Ocağa yakışan bir internet sitesi kurduk. İnsanlarımızı bir araya getiren, sosyal ilişkiyi arttıran toplantılardan mahrum kaldık. Bilhassa şuralarımızın anlam ve değerini daha iyi fark ettik; doğan boşluğu da hissettik.

Aydınlar Ocağı ailesi olarak Ocağımızı karşılıklı sevgi ve saygının, ciddiyetin, kalitenin ve idealizmin merkezi yaptık. Sadece kendine oynama hastalığına pek müsaade etmedik. Türkiye’nin ihanetlerle, sözde dost kazıklarıyla karşı karşıya kaldığı bu tehlikeli dönemde gelin ülkenin asıl sorunlarıyla uğraşalım; sorunu biz yaratmayalım. Bize büyüklerimizden emanet olan bu örnek kuruluşu yıpratmaktan kaçınalım. Türkiye aslında Milli Mücadeleden sonra yeni bir Milli Mücadele veriyor. Güçlerimizi birleştirelim. Derneklerimizi dışa kapalı hale getirmeyelim. Doğruları söylemekten kaçınmayalım ve hemen caymayalım. Suya sabuna dokunalım. Kimseye hakaret etme hakkımız da yoktur. Yasalara tabii ki uyalım; ama onlardan da yersizce korkmayalım. Zihnimizi işgal etmiş ülke ve bizim için faydasız tartışma ve peşin hükümlerden uzak duralım. Zaman ve kaynak israfından kaçınalım. Üyelerimiz çevrelerindeki gençlerle Ocağı kaynaştırabilsinler. Gençleri Ocağın faaliyetleri ve internet sayfası ile tanıştıralım. Maalesef eşlerini, çocuklarını ve öğrencilerini toplantılarda hiç görmediğimiz dostlarımız var.  Genel merkezde gençlere rehber olacak dostlarımız vardır. Her şeyi bildiğine ve hiçbir şeye ihtiyacının olmadığını düşünenleri doğru yola çekmek oldukça zordur. Öğrenmeye açık olmaya, insanlardan kaçmamaya çalışılmalıdır. Çocuklarımızın ve gayretli gençlerin kütüphanelerini zenginleştirelim. Yakalarına belirli günlerde altın ve para takmak yerine, koltuk altlarına kitap verelim. Tüzükteki gaye maddesine uygun çalışma ve gençleri kazanma süreci devam etmektedir. Onları yayınlarla da destekliyoruz. Mevlidlerimize iştirak edelim. Mevlidlere ve toplantılara eşlerimizi ve çocuklarımızı getirelim. Gelecekte kendilerini geliştirerek görev alacak genç nesillere şimdiden başarılar diliyoruz. Bizler kapımızı çoktan açtık; yeter ki talep olsun. Önümüzdeki günlerde genel merkezde öğrenci ve gençlerimizle belirli gün ve saatte beraber olmak istiyoruz. Gençler okuyunuz, düşününüz ve bol bol soru sorunuz. Soru ilginin ifadesidir.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

26. Genel Kurulda seçilen dostlarımızı tebrik ediyor; onlara başarılar diliyoruz. Gerçekleştirebileceğimiz tekliflerle toplantılara gelmelerini diliyoruz.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE…

Prof.Dr.Mustafa E. ERKAL

Editör: Kerim Öztürk