Yunanistan'da yolcu treni ile yük treni çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre en az 40 kişi yaşamını yitirdi, 130 kişi de yaralandı. Olayın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa ederken, ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Yunanistan, ülke tarihinin en kötü tren kazasında en az 40 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından üç günlük ulusal yas ilan etti.

Tepkiler yükseldi

Ana muhalefet lideri Syriza lideri Alexis Tsipras, "Düşüncelerimiz haksız yere ölen insanlarla birlikte. Kurbanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara destek diliyoruz" dedi.

Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Dimitris Koutsoumpas yaptığı açıklamada, "Bugün, Tempi'de meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan eşi benzeri görülmemiş tren kazası nedeniyle tarifsiz bir kederin yanı sıra, insan hayatlarının bu trajik şekilde nasıl kaybedilebildiğine dair öfkenin de yaşandığı bir gün" diye konuştu.

Koutsoumpas, "Bu trajedinin nedenlerinin hiçbir şey saklanmadan ya da örtbas edilmeden eksiksiz bir şekilde soruşturulmasını talep ediyoruz" diye sözlerine devam etti.

Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva

346 kişiyi taşıyordu...

İki trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 40 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer en az 130 kişinin yaralandığını ve 66 kişinin hastaneye kaldırıldığını, kurtarma ekiplerinin tren enkazı altında sıkışan daha fazla yolcu bulmak için kaza yerinde olduğunu söyledi.

Yunan devlet televizyonu ERT, kazada 7 kişinin yandığını duyurdu. Yolcu treninin Atina'dan Selanik'e gitmekte olan 346 kişiyi taşıdığı ve trenlerin kuzeydeki Larissa ilinin Tempi kasabasında çarpıştığı bildirildi.

Yetkililer, yolcuların birçoğunun hafta sonu karnaval kutlamalarından sonra evlerine dönen öğrenciler olduğu açıklandı.

Editör: Kerim Öztürk