Samimi bir Türk, Allah'a iman etmiş bir insanın ideolojik inanmışlığı ve adanmışlığı ile tamamen ve tamamen kendine özgü, bundan böyle ismi ile alınacak örnek mücadele adamı Mehmet Fatih Dogrucan kardeşimin, her sabah içim ürpererek karşılaşmaya korktuğum acı vefat haberini almış bulunmaktayım.

Ölüm gerçeği ile bu denli hemhalken Allah'ın ilk emri "Oku" ayetine bu kadar vakıf olup içselleştirerek gereğini yapan, gıpta ile takip ettiğimiz bir bilim adamlığı örneğini ortaya koymuştur.

Her geçen gün vücut uzuvları teker teker fonksiyonlarını kaybederlerken bile öğrencileri ihmal olsun, kitapları yarım kalsın, Türkçe felsefe dili, Türkçe bilim dili, Türkçe medeniyet dili" çalışmaları öksüz kalsın istememişti.

Hasta yatağında, "Şunun şurasında ne kaldı ki" tereddütünü zerre miskal yaşamadan son nefesine kadar Türk milletine bir şeyler verecek kadar pozitif düşünceye sahip olduğu kadar bu dünyadan ebedi aleme göç etmeye her türlü hazırlıklı olacak kadar da gerçek iman sahibi yürekli bir insandı.

Başta sevgili eşleri Ayşegül Doğrucan hocama evlatlarına, diğer sevenlerine, bilim ve Türk milliyetçiliği camiasına başsağlığı diliyorum.

Ruhun şad mekanın cennet olsun hocam.

Mehmet Soral

Not:Hocamızın cenaze namazını, 16 Ekim Pazar günü (yarın) öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camiinde kılıp Gölbaşı Mezarlığına defnedilecek.

İntikam veya affetmek İntikam veya affetmek

Taziyeler Gölbaşı Örencik Mahallesi Kültür Merkezinde kabul edilecek.

Mehmet SORAL

Editör: Kerim Öztürk