İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yunanistan'ın son dönemde Türkiye'ye yönelik eylemlerine ilişkin Çavuşoğlu, “Yunanistan, şu anda Türkiye'nin sadece bölgesel değil küresel bir aktör olmasından çok rahatsız." dedi.

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın, Doğu Ege adalarının gayri askeri statüsünü ihlal ettiğine ve Türkiye'nin BM'ye gönderdiği mektuplardan sonra çok paniklediğine dikkati çekerek, "Yunanistan'a diyorum ki; gel, kendine güveniyorsan milleti de kandırma, yalan söyleme. Bu silahsızlandırılmış adaların statüsüyle ilgili Uluslararası Adalet Divanının yargı yetkisine koyduğun rezervi kaldır." ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı kışkırtıcı eylemlere giriştiğini söyleyen Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"AB içinde bir birlik ve beraberlik var, Türkiye'ye yönelik yaptırımları da hemen hayata geçirelim peşinde. Ama Yunanistan'a şunu söylüyoruz; 'Eğreti ata binen çabuk iner ya da çabuk düşer.' Öyle 'Benim arkamda ABD var, benim arkamda AB var, ben istediğimi yaparım.' dersen, ona biz 'Kalimera.' deriz. Yani 'Günaydın.' deriz. 'Uyan o hayalden. Bunların hiçbir faydası olmaz. Kimse senin arkanda durmaz.”

Çavuşoğlu konuşmasının devamında, Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde özellikle hava sahası konusunda ihlallerde bulunduğuna işaret ederek, "Bu sefer biz misliyle karşılık veriyoruz. Sahada, denizde, karada her türlü adımına karşı fazlasıyla karşılık veriyoruz." dedi.

Editör: Kerim Öztürk