Evliliğin sağlıklı olması için önce ruhsal temellere oturması gerekir. Evlilik önce kalpten gelmelidir. Kalpten gelen, kalbe gider. Egodan gelen, egoya gider.

Dürüstlük, içtenlik, nazaket ve bütünlük gibi kavramlar sevginin şekilleridir. Her iki eş de birbirine karşı dürüst ve içten olmalıdır. Bir kadın veya bir erkek eşiyle, para, sosyal mevki veya egosunu tatmin etmek için evlenirse, bunun anlamı ortada dürüstlük, içtenlik ve gerçek sevgi olmaması demektir.

Pek çok evllikte eksik olan , derin ve ortak anlam duygusudur. Eşler, evliliklerinin var oluş sebebini çok iyi bilmelidirler. Evlilk, çocukları büyütmek ve işleri paylaşmaktan ibaret değildir. Evillkte eşler beraberce bir iç hayat oluştururlar. Kurdukları ailenin bir parçası olmanın anlamını ve önemini kavrarlar. Evliliklerini kendi kültürleriyle bütünleştirirler. Birlikte gelişirler.

Evlilikte ortak bir anlam duygusu varsa, çatışma o kadar şiddetli olmaz ve kalıcı sorunlar kilitlenmeye yol açmaz.

Evlilik yürekten gelen isteklerle yürür. Eğer iki gönül uyum içinde sevgiyle ve samimi olarak bir araya geliyorsa ideal bir evlilik olur.

Hayat arkadaşına kin duyan, hırçın davranan ve onun hakkında kötü şeyler düşünen kimse zihinsel olarak boşanmış demektir. Eşler her zaman birbirlerine sevgi, huzur ve iyilik dolu mesajlar vermelidir. Eşini seven insanın hareketleri, tavrı ve sözleri asla sevgisiz olamaz.

Yüce Kur’an Bakara Suresi 284. Ayette şöyle buyuruyor: “İçinizdeki kötü niyet, duygu ve düşünceleri açığa vursanız da, gizleseniz de, Allah sizi ondan hesaba çeker.” Yani düşüncelerimizden sorumluyuz. Zaman zaman içimizden ne geçtiğine dikkat edelim ve kendi vicdan muhasebemizi yapalım.

Bu hayatta en çok düşündüğümüz veya en çok odaklandığımız şey karşımıza çıkıyor. Ne ekersek onu biçiyoruz. Benzer benzeri çekiyor. Şikayet ettikçe, şikayet ettiklerimiz artarak bize geliyor. Evliliğimizi güçlendirmek için eşimizin takdir ettiğiniz yönlerine odaklanalım. Bu güçlendirici unsurlara odaklandığınınızda onlar çoğalarak bize gelecektir. İlgi, düşünce, dikkat neredeyse enerji ve güç orada oluyor.

Evlilikle ilgili sorunlarınızı çözmek için mutlaka uzman görüşüne başvurun. Sıradan insanlarla evliliğinizi konuşmayın. Unutmayın: Danışmak için özel eğitim görmüş biriyle görüşmeniz gerekir.

Birlikte güzel dileklerde bulunun. Eşinizi zihninizde neşeli, mutlu, sağlıklı ve güzel olarak canlandırın. Onun olması gerektiği gibi güçlü, sevgi dolu ve nazik olduğunu düşünün ve hayal edin. Zihninizdeki bu olumlu resimleri koruyun. Evliliğinizin uyumlu, huzur dolu olarak yürüdüğünü ve her geçen gün evlilik bağınızın güçlendiğini göreceksiniz.

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

“Zihinde tutulan ve inançla desteklenen her resim bilinçaltı tarafından gerçeğe dönüştürülecektir. Öyleymiş gibi hareket ederim ve öyle olurum” diyor Joseph Murphy “Bilinçaltının Gücü” kitabımda.

Olumsuz şeyler düşünerek zihnimizin çalışmasını sekteye uğratmayalım.

İyi şeyler düşünün kötüler yok olacaktır. Karanlıktan kurtulmanın yolu ışığa çıkmaktır, soğuktan kurtulmanın yolu sıcağı bulmaktır. Olumsuz düşüncelerden kurtulmanın yolu, onun yerine iyi düşünceleri getirmektir.

Zülfikar ÖZKAN

Editör: Kerim Öztürk