Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
ENDUSTRİYEL KENEVİR ÜRETİMİ VE SANAYİSİNİN KURULMASINA ÇAĞRIMDIR. ULUSAL KENEVİR KONGRESİ TOPLANMALIDIR. ULUSAL KENEVİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULMALIDIR.

Ancak kenevir ekimi izni orduya verilmiş Trabzona verilmiş neden Giresun ve Gümüşhane atlanmış buralar neden üvey kalmış. Eyy Bu illerin politikacilari,belediye başkanları kenevir ve keten tarımı Giresun ve Gümüşhanenin kalkınma stratejilerine uygundur.Kullanım alanları:
Yelken ve gemi halatı,inşaat malzemesi yapımı,kağıt üretimi ve ağacın 3 kenevir kağıdının 8 kez dönüşümü vardır. Sanayide otomobil kaportası yapiminda,tekstil sanayinde,ilaç sanayinde,biobenzin yapımında,yaprakları besleyici hatvan yemi,tohumu bol proteinli ve Türkiye kenevir ürünlerini ithal etmekte. Üstelik oksijen deposu,plastik ürünlerinin ve birçok orman ürünlerinin %100 alternatifi.yılda en az iki defa ürün alınır,bakımı kolay katma değeri yüksek,üstelik zararlı tarımsal ilaçlara ihtiyaç göstermez.Kontrollü ekimi ve işlenmesi Giresun ve Gümüşhanenin kalkınma stratejisine uygundur. Haşhaş gibi ABD nin emriyle yasaklanmistir. Sayın Cumhurbaskanimiz kalkınmadaki önemini anlayıp kenevir ekimin iznini 15 ile vermiştir. Giresun ve Gümüşhane de bu illere dahil edilmelidir. Çocukluğumda ekilirdi şerit ipleri,halatlar ve te lis çuvalları yapılırdı çünkü hem sağlam hemde hasarete karşı doğal korunakliydi ,boceklenme ve diğer zararlılar için buğdaylar kışlık zahire telis yani kenevir çuvallarında saklanırdı. Otomobil endustrisinin en büyük girdisidir. Büyük oranda istihdam sağlayıcıdır. Topraklar birleştirilip kenevir edilmeli ve sanayisi kurulmalıdır,teknolojisi geliştirilmelidir. Emperyalist baskılar kırılıp bu sanayi başlatılmalıdır.Emperyal İşbirlikçiler ve gerçek yurtseverler o zaman görülür. Kenevir ekim alanlarının bulunduğu bölgeler bol oksijen ürettiği için Covit19 gibi virüsleri önleyicidir. YOKMU MEMLEKETİMİZDE BU NAKİS TALİHİ KIRACAK İS ADAMLARİ,YEREL YONETİCİLER VE POLİTİKACİLAR YOKMU,YOKMU ,YOKMU????
Prof. Dr. Bayram Kaya/ Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Gümüşhane Şiranlı hocamızı tebrik ediyoruz, bu Serzenişede Yetkilerin kulak vermesini umud ediyoruz..

Editör: TE Bilisim