Şehrimize yapılan bu haksızlık bir yılı geçmesine rağmen, haksızlığın düzeltilmesi konusunda arzu ettiğimiz netice alınamamıştır.

Sorunun çözümünde güvendiğimiz dağlara karlar yağmış adeta zirvelerde ürperti veren sessizlik ve esen rüzgarlar umutlarımızı daldığımız ufuklara götürmüş ama umudumuzu asla yitirmedik.

Zaman zaman sevindik çoğu kez hüzünlendik ama meselenin takipçisi olmaktan asla vazgeçmedik.

Kürtün’ün söz konusu bu üç köyünün muhtarı Kürtün STK Platformu Başkanı Salim Koca bey ve belli sayıda Gümüşhane sevdalısı hemşerimizin üstün gayretlerine minnettarız.

İpe un sermenin hiç bir anlamı yok. Bu konuda siyaseten ne birinin yanında ne diğerinin karşısındayız. Sadece uğradığımız bu haksız hukuksuz adaletten yoksun bu sorununun çözümünden yana tarafız.

Gümüşhane bizim için karşılıksız bir sevdanın adı. Haksızlığa karşı duruşumuz dünyevi ve uhrevi inançlarımızın gereğidir.

Hangi köy, ilçe ve il olursa olsun böyle bir haksızlığı Allah hiç kimseye yaşatmasın.

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

Çözüm gerekli ilgi duyarlılık ve destekle ancak çözülür.

Çözüm için yeterli gayreti göstermeyen Devekuşu taklidi yapan şehrin siyasetçileri, STK, medya mensuplarının kifayetsizliği hüzün veriyor.

Gelinen noktada topu taca atma, siyasi polemik kulağın üstüne yatma, etliye sütlüye karışmama, küçük ikbal hesaplarına şehri feda etmenin mazur görülür hiç bir yanı yoktur.

Bu dönemde görev yapan hayatta olan şehrin ekmeğini yiyen veya ‘Gümüşhaneliyim’ diyen herkesin haksızlığa karşı söyleyecek bir çift sözü eylemi ve duruşu olmalıdır.

Bulunduğumuz konum siyasi makam, STK yöneticisi, medya mensubu olmanın veya hemşeri olmanın gerektirdiği onurlu fedakar duruşu beklemek şehre karşı en öncelikli görevdir.

Bir takım takdire şayan çabalar var ama bunların ibadet anlayışı gibi sıkı takiple mutlaka sonuç alınacak noktaya gelmesi için herkesi tarihi göreve çağırıyoruz.

Bu Gümüşhane’nin siyaset, bürokrat her sosyal ve siyasal kesimin hemşerilik ve yöneticilik sınavıdır.

Bu sınavda sınıfta kalan geçerli not alamayanları bekleyen şehrin önünden silinmek ve tarihin hükmüne razı olmaktır.

Seçime kalmadan bu sorunun çözümü için herkesi taşın altına gövdesini, kafasını koymayı nüfuzunu, gücünü seferber etmeye davet ediyoruz.

Gece başını yastığa koyan elini de vicdanına koysun.

O koltuk ve makamlardan kimler geldi kimler geçti ama şehir böyle çaresizlik yaşamadı.

Sahip çıkarsak bu sorun çözülecek, haksızlık düzeltilecek, ilgisizlik, boş vermişlik bize ancak zaman kaybettirir.

Dönemin aktörleri mutlaka tasfiye olur ama bu sorun ya çözülür ya da mutlaka çözülür.

Bu onurlu görev için herkesi onurlu bir duruşa davet ediyoruz.

İşte bu haksızlık karşısında şerefli, onurlu duruşu gösteren ve gösterecek herkese selam olsun. Biraz daha gayret rica ediyoruz.

Sabri ŞENEL / 16.11.2022 - Ümraniye/İSTANBUL

Kürtün Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerinde yaşanan hüznün resmi ve topraklarını isteyen yaşlı çınarlar

Editör: Kerim Öztürk