Öğretmenler çaresiz Öğretmenler çaresiz

Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada sınav sonucunun açıklanmaması ve yönetim değişikliğinin arkasında, sınava giren adaylardan birinin TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahattin Şentop'un olması ve onun yerine başka bir adayın sınavı kazanması gösterildi.

İLGİLİ LİNK: https://haberler.itu.edu.tr/haberdetay/2022/12/07/kamuoyu-duyurusu

Üniversite tarafından yapılan açıklamada çelişkili ifadeler kullanıldı. Bazı usulsüzlükler olduğu belirtilerek suç öğretim üyelerine atıldı.

Konuştuğum bir öğretim görevlisi, Şentop’un kazanamayacağı anlaşıldığında deyim yerindeyse ‘baskın’ yapılarak komisyon üyeleri görevlerini bitirmeden evrakların toplanarak bilerek usulsüzlük yaratıldığını söyledi.

İddiaya göre Bilgisayar Bilişim Fakültesi Dekanı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm başkanının istifa etmesinin nedeni de bu baskı.

Rektörlüğün gönderdiği bir güvenlik görevlisi komisyon başkanının odasını açtırarak odada bulanan, henüz işlemleri tamamlanmamış sınav belgelerinin bir bölümünü alıyor.

Yani sonuç olarak sınavda bir usulsüzlük yaratılarak kadroya kimse atanmamış oldu. Şimdi dekan, bölüm başkanı da gittiğine göre Şentop'un ataması bir şekilde yapılabilir gibi duruyor. Bekleyip göreceğiz.

Editör: Kerim Öztürk