Ozan ARİF : ''Benim davamın ölçüleri bu ise, olan biten bu ölçülere uymuyor.'' diyerek doğru bildiğini haykırdı.
Haykırdı diye hakkında atılmadık iftira kalmadı.
Edilmedik hakaret kalmadı.
O zaman tepedeki şu an birisinin emirlerini aynen uygulayan, başkana toz kondurmamak için mangalda kül bırakmayanlar, yapılan haksızlığa karşı sus pus olanlar şimdi utanmadan Ozan Arif'in şiirlerini paylaşıyorlar.
Ozan Arif'in cenazesine yukarıdaki birilerinin emri ile gitmeyenler,acaba niçin gitmediklerinin farkındalar mı?
Bir kişinin kindarlığına hizmet edenlerin acaba kendi akılları ,öngörüleri yok mudur?
AHDEVEFA bu mu? Başbuğum'dan sonra bu davaya en çok emeği geçen Ozan ARİFE verilen değer ve yapılan muamele, cenazesine
gidilmeme kararı verenler ve gitmeyenlerin ,cenazeye dahi saygılarının olmayışının yanı sıra, eti kemikten ayırma art niyeti, düşüncesizce becerildiğini görmezler mi ! Bu mudur yani bu ise vah çektiklerimize, vah insanlığa,vah Ülküdaşlığa vah ki vah !
Ocak yönetiminde iken tanıştığım , ocak gecelerinde hep birlikte olup duyduğumuz o milli heyecanlar , teşkilatta oturup yarı geceden sonra peynir,ekmek yediğimiz Başbuğun emaneti Ozan Arif Bey ,yıllar sonra Gebze de Eskihisar'da Giresunlu hemşehrilerinin verdiği bir yemek davetinde ,bizde İzmit'ten tehdit edildiğini bildiğimizden etrafında bulunalım diye dört-beş arkadaş gitmiştik . Otel lobisinde biraz bekledik ,onlar üst katta yemekte idiler,aşağıda bekliyoruz demek için daha önce tanışıklığımız olduğundan ben yanlarına gittim.
Kapıdan içeri girdim ,selam verdim . Ozan, yemek masasının en baş tarafında oturuyordu,beni görünce ,bana dikkatlice baktı ve ben ona doğru yürürken O ayağa kalktı ,Gümüşhane teşkilatımızdan diye beni tanıttı. Sarıldık hoş beşten sonra, Ozanım Lobide epey arkadaş var sizi bekliyoruz dedim. Tamam dedi birazdan geliriz ,dedi. Müsaade isteyip arkadaşların yanına aşağı lobiye gittim, arkadaşlarla biraz daha konuştuktan sonra , Ozanımız geldi ve sohbete başladı. Ona yapılanları burada anlatmayacağım ama,Tanrım davamızın en öndeki Ozanımıza yapılanlar ,bu kin ,bu garez bizi çok etkiledi. Daha sonraki yıllarda ,bu kin ve garezleri bizlerde çok iyi gözlemledik, bir kısmını da yaşadık ! Üzüntümüz o ki , bu özel cam fanus içindeki tüm değer yargılarımızı bu kindarlık, cehalet,basit tutum ve davranışlar kırıyor,parçalıyor,ama birileri ya farkında değiller ya da umursamıyorlar!
Gümüşhane'de de Mustafa CANLI Bey kardeşimizin cenazesine kasıtlı gelmeyen bu davranış biçimi ile iç içe olan bazı arkadaşlar ,sizlere ne diyelim ki ,zaten yukarı da Ozanımıza yapılan kindarlık ne ise bu uzantı da o!
Oysa Mustafa Bey rahmetli oldu ,Ozan ARİF'DE Mustafa CANLI'DA
sizin kindarlıklarınızı göremezlerdi! Dinimiz İslam da böyle bir davranış biçimi yok. Bana kaç kişi yazdı,Hocam geçen ,ki yazdığınız yazıyı bu hususta çok haklı bulduk ,sonuçta hepimiz öleceğiz ve ölüye böyle davranılmayacağını ,saygı gösterilmesi gerektiğini az çok herkes bilir,bilir de bu kin ,bu garez, o tarafı ( Asıl Dünyayı)dahi bir kenara koyup görmezden gelen,manevi değerleri yok sayan , gaddarane tavırlarla nereye varılacak ki,anlamak çok zor!!!
Saygılarımla ...
C NAS