Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Türk toplulukları sivil toplum örgütlerinin başkanları, yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

TÜRKSAM’ın Bolu’da düzenlediği “Türk Dünyası’nın Güncel Meseleleri” konulu konferansta konuşmacı olan olan Sinan Oğan, Türk Dünyasının ve ülkemizin gündemini değerlendirdi.

Sinan Oğan, Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin sığınmacı sorunu olduğuna işaret ederek;  “Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olan ve bugünkü içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntının da adeta bir nevi sebebi olan sığınmacı meselesi. Bu sebeple bu konferansı Bolu’da vermemizin ayrı bir anlamı olduğunu da ifade etmem lazım. Çünkü bu konuyu yıllardır dile getiren bir avuç insanız ve bunlardan biri de Sayın Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan Bey. Çok linçe uğradık bunu dile getirdiğimiz için, çok hakikaten tazyikler oldu ama biz bunu yılmadan söylemeye devam ediyoruz” dedi.

“TÜRKİYE, TÜRK DÜNYASI İLE BİR OLURSA ANCAK GÜÇLÜ OLUR”

İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!

Türkiye’nin Karabağ’da sergilediği tutumu değerlendiren TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, Büyük Orta Doğu projesiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Oğan, “Bugün Türkiye’nin arkamda görmüş olduğunuz Türk Dünyası gibi büyük bir coğrafyası varken, ana misyon gibi büyük bir değeri varken son yıllarda, özellikle mevcut hükümetin Orta Doğu’ya yönelik bir Orta Doğu aşkı bizleri şaşırtıyor. Neden şaşırtıyor? Biz her zaman diyoruz ki Türkiye, Türk dünyası ile bir olursa ancak güçlü olur. Elbette bizim dış politikamızda Orta Doğu’nun da yeri olacaktır, Batı’nın da yeri olacaktır ama ana misyon coğrafyamız bizim kardeşlerimiz olan Türk Dünyası olacaktır. Bu çerçevede son yıllarda bir iyileşme olduğunun da altını çizmem lazım” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ ASLINDA İSRAİL’İN PROJESİ”

Oğan, Büyük Ortadoğu Projesinin aslında büyük İsrail projesi olduğunu vurgulayarak; “Eleştirdiğimiz konuların yanında doğru olan bazı konuları da söylemeliyiz ki doğru olma adına, doğru politika adına ve dürüst siyasetçi olma adına bunları yapalım. Onun için biz her zaman diyoruz ki doğrulara doğru diyeceğiz, yanlışlara yanlış diyeceğiz. Doğrulardan başlayacağım, pozitif ayrımcılık yapayım, örneğin; Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği destek son derece doğru. Karabağ’da takındığı tutum son derece doğru. Mavi Vatan tezi son derece doğru. Türk Devletleri teşkilatına dönük son yıllarda olumlu yaklaşım son derece doğru.  Ancak BOP (Büyük Ortadoğu Projesi)  eş başkanlığı yanlış…

Büyük Ortadoğu Projesinin de aslında büyük İsrail projesi olduğu da nihayet anlaşıldı. Bizim tarafımızdan bu biliniyordu, sizin tarafınızdan da bu biliniyordu ancak bu konu Türkiye’nin büyük bir kısmı tarafından bilinmiyordu. Zannediliyordu ki Orta Doğu’da biz devrimler yapacağız, Ortadoğu’da bize yakın hükümetler orada olacak ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Orta Doğu’nun halifesi olacak” şeklinde konuştu.

“RABİA İŞARETİ YAPIP, MISIR’DA Kİ DEVRİMİN HALK HAREKETİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER”

Başkan Sinan Oğan 2007 yılında yazmış olduğu “Turuncu Ampul Devrimi Orta Doğu’ya İhraca Hazır” adlı makalesini hatırlatarak yaptığı araştırmalar sonucunda Gürcistan ve Ukrayna’da ki örgüt adlarını benzerliğine dikkat çekti. Oğan;  “Dünya’da bu işlerin nasıl olduğu Türk milletine ilk ifade edenlerden birisi biziz hem de kitap yazarak. Ne diyorduk? Diyorduk ki; Gürcistan’da olan devrim, Ukrayna’da olan devrim, Sırbistan’da olan devrim bunların hepsi bir laboratuvarda yapılmış devrimdir. Yıllarca Rabia işareti yapıp, Mısır’da ki devrimin bir halk hareketi olduğunu söylediler. Evet Mısır’ın devrik Lideri Muhammed Mursi hakikaten de darbeciler tarafından öldürüldü” dedi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLA:

https://www.youtube.com/watch?v=scXx4BOiN9Y

Editör: Kerim Öztürk