Bu fotoğrafta Oturan bey ASELSANI KURAN kişi. HACİM KAMOY dur.

Çok değerli bir Makina Elektrik Elektronik Mühendisiydi.Dünyamıza Türkiye mize. Öyle güzel bir tesis, Fabrika Kazandırdıki Milyarlarca Doların Ülkemize kalmasını sagladı. Yüzbinlerce pırıl pırıl gencin iş bulmasına çalışmasına sagladı.

Bu özelliğinin dışında onu ben kafasını sokacak bir konut. Sahibi olmak istediğinde ,bu amaçla sessiz sedasız araştırma yaptığında Batıkent te tanıma şansına sahip oldum. THY ında TRT de büyük hizmetleri olan Hacim Kamoy bir dürüstlük abidesiydi.

Bu milyarlarca dövizle Macunköyde ülkemize eşi olmayan yatırımı yapan kişi Emeklilikte oturacağı bir sosyal konut almayı planladı ve sessiz sedasız ilkönce Batıkentte Bir kooperatif araştırdı daha sonra Ankara Çayolunda Bir kooperatif bularak bir çoğumuz gibi bir konut sahibi. Aselsan Elektronik Sanayii ve Ticaret A.Ş'nin kurucusu ve ilk genel müdürü olan Hacim Kamoy, Türk Silahlı kuvvetlerinin eksikliklerini karşılamak ve dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla, Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın öncülüğünde, 1976 yılında Aselsan'ın kuruluşunda çok önemli bir rol almıştır.

Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

ALINTI

Aselsan

Editör: Kerim Öztürk